Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Creama busca ampliar l'oferta formativa per als joves de la comarca i sol·licita dos nous programes per al curs 2019/2020

Creama, conscient de les necessitats dels joves de Dénia i la Marina Alta, ha optat per diversificar l'oferta formativa que sol·licita cada any a la Conselleria d'Educació de cara al curs 2019/2020 i ha demanat, a més dels programes de qualificació bàsica de “Serveis auxiliars de perruqueria i estètica” i “Activitats auxiliars de comerç”, els nous programes d'activitats auxiliars de buc en port i de conservació i millora de muntanyes.

La gerent del Creama, Rosario Donderis, ha comentat aquesta novetat en el transcurs de l'acte de clausura dels programes de perruqueria i estètica i d'activitats auxiliars de comerç del curs 2018/2019 que ha tingut lloc aquest migdia a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Dénia, amb l'assistència de l'alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, i la regidora de Creama Dénia, Sandra Gertrudix.

Un total de 15 alumnes de 16 i 21 anys, procedents de Dénia i de les localitats de Pedreguer, Benissa, Xàbia i Pego, han rebut hui els diplomes per la finalització dels programes formatius d'aquest curs, que Creama Dénia va començar a impartir a l'octubre de 2018. La Conselleria d'Educació ha subvencionat el 100% de tots dos programes amb una ajuda total de 79.488 euros.

La conselleria marca com a objectiu d'aquests programes aconseguir la inserció laboral i/o la reinserció educativa de l'alumnat i les xifres parlen avalen el bon grau de compliment en el cas dels cursos que imparteix Creama Dénia. Del total de l'alumnat que ha finalitzat hui els programes formatius, un 40% s'ha presentat a la prova d'accés a Cicles Formatius i vol estudiar Formació Professional en diferents àrees i el 36% vol entrar en el mercat laboral i treballar. La resta encara està indecisa sobre quina direcció prendre.

L'equip docent dels programes ha estat format per Natalia Catalán, professora dels mòduls transversals dels dos programes; Carlos Costa, docent de formació específica de comerç; Mamen Cascales, monitora de perruqueria i Raquel Vaello, monitora d'estètica.

Junt amb la formació específica, els joves han rebut xarrades i orientació per part de col·laboradors externs com Maite Ahuir, responsable al capdavant de la Consulta Jove de l’Ajuntament de Dénia; Encarna Càceres i Juan Jo Sala, de la UPCCA de l ‘Ajuntament de Dénia; Rafa Urios, del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Dénia; Maite Mompó, animadora i contadora d'històries; Antonio Martínez, coordinador del Servei ambiental marí i de pesca de l’Ajuntament de Dénia; agents de la unitat Artemis de prevenció de la violència de gènere de la Policia Local; i Carmen Sánchez, sexòloga del Centre de Planificació Familiar.

Així mateix, l'alumnat ha realitzat una part de formació consistent en pràctiques en empreses de la comarca. Aquestes empreses col·laboradores són Nayade, centre d'estètica (Dénia); Perruqueria Low Cost (Xàbia); perruqueria Sofia Roig (Pego); i Estètica i Spa Mª Carmen Mondéjar i Centre d'estètica Cristina Berga, ambdues de Pedreguer. En la branca de comerç, han col·laborat Mas i Mas de Dénia i Pedreguer; supermercat Carrefour Dénia; Sprinter Dénia i Loffer Office, de Dénia.

L'alcalde ha agraït la seua implicació a totes aquestes empreses i també als col·laboradors externs, a més de felicitar per la seua implicació a Creama i al cos de professorat dels programes.
 
 Creama busca ampliar l'oferta formativa per als joves de la comarca i sol·licita dos no...
 Creama busca ampliar l'oferta formativa per als joves de la comarca i sol·licita dos no...
 Creama busca ampliar l'oferta formativa per als joves de la comarca i sol·licita dos no...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina