Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia fa un pas més per a convertir-se en un espai lliure de violència de gènere i crea un protocol contra les agressions sexistes

Les accions del pla es recullen en un tríptic que començarà a difondre's durant la Festa Major gràcies a la col·laboració d’Aehtma i les associacions de taxis de la ciutat

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament de Dénia ha elaborat un protocol contra les agressions sexistes que posa en mans de la ciutadania una eina per a combatre la violència masclista en els casos d'agressions sexuals. El protocol d'actuació pretén analitzar el discurs d'aquestes agressions contra les dones i millorar els sistemes de prevenció, “perquè és necessari conéixer i identificar les conductes masclistes per a eliminar-les de les nostres vides i evitar que es transmeten pautes de comportament violent i discriminació per raó de sexe”, ha indicat el regidor de l'àrea, Javier Scotto.

Aquest protocol forma part de les accions contemplades en el Pacte d'Estat contra la violència de Gènere i és un pas més per a aconseguir que Dénia siga un espai lliure de violència de gènere.

El protocol contra les agressions sexistes s'ha plasmat en un tríptic de fàcil lectura i maneig que començarà a distribuir-se aquest divendres, coincidint amb l'inici de la Festa Major. La implicació i col·laboració de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma) i les dues associacions de taxistes de la ciutat, Cooperativa Taxis Dénia i RadioTaxi Dénia, permetrà que la informació arribe al nombre més gran de població possible. I és que Aehtma distribuirà el tríptic entre locals d'oci i les associacions de taxis a les 29 llicències que aglutinen. Segons ha explicat el regidor, a part dels tríptics, tant els locals d'oci com les llicències de taxi participants lluiran un distintiu amb la llegenda “Espai lliure de violència de gènere” que els identificarà com a espai o servei lliure d'agressions sexistes.

El protocol inclou un primer apartat en el qual s'identifica clarament què són les agressions sexistes, les agressions sexuals i els abusos sexuals. A continuació, es desgranen plans d'acció per a les xiques/dones davant una agressió sexista; per als xics/homes, en el qual s'incideix en el missatge del “no és no” i per a la ciutadania que puga convertir-se en testimoni d'una agressió. En tots els casos, s'ofereix una bateria de mesures que seguir en cas de presenciar una agressió sexista.

Finalment, el tríptic inclou un pla d'acció per a hostaleria, amb consells d'actuació tant en casos d'agressió de baixa intensitat com en els de major grau.

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat ha editat 5.000 exemplars del protocol, que també es pot obtindre en les dependències de la Regidoria d'Igualtat i en la seu d’Aehtma.

A més, totes les dependències municipals i les de les EATIM de la Xara i Jesús Pobre exhibiran el distintiu “Espai lliure de violència de gènere”.
 
Dénia fa un pas més per a convertir-se en un espai lliure de violència de gènere i crea un p...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina