Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Creama Dénia enceta un nou programa formatiu d’activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes per a joves de 16 a 21 anys

Amb la col·laboració dels departaments municipals de Medi Ambient i Parcs i Jardins i del parc natural del Montgó

La segona novetat important que presenta Creama Dénia per al curs 2019/2020 quant a oferta formativa adreçada als joves és, junt amb el programa formatiu de qualificació bàsica (PFQB) d’activitats auxiliars de suport en buc al port, el programa formatiu d’activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes, vinculat a la conservació i sensibilització mediambiental.

La Conselleria d’Educació ha concedit dos programes d’esta especialitat en tota la Comunitat Valenciana: un al municipi d’Onda (Castelló) i l’altre a Creama Dénia; per tant, es tracta també d’un programa únic en tota la província d’Alacant.

A més dels mòduls transversals de qualsevol PFQB, este programa té com a mòduls de formació específica un de silvicultura (estructura i organització  de boscos: en vertical i horitzontal) i control de  plagues; de repoblacions i infraestructures forestals; de tractaments silvícoles (per a conservar els boscos) i d’operacions de manteniment de jardins, zones verdes i parcs.

Per a poder contextualitzar este programa amb tots els recursos endògens dels quals disposa el municipi de Dénia, l’equip docent està establint xarxes de comunicació i coordinació amb la Regidoria de Transició Ecològica, concretament els departaments de Parcs i Jardins i  Medi Ambient. També s’ha establert una col·laboració amb el  parc natural del Montgó i està prevista la participació d’ACIF (Associació Contra Incendis Forestals).

 L’objectiu final, a més de la sensibilització per a la conservació de les muntanyes,  és donar a la joventut l’oportunitat de formar-se i ocupar-se laboralment en un perfil professional que no sols inclou la jardineria, sinó que abasta un àmbit més integrador dins del món mediambiental.

 Els joves de 16 a 21 anys interessats en este programa formatiu poden sol·licitar-ne més informació i/o inscriure’s en Creama Dénia, al carrer del Nou d’Octubre.

Creama Dénia enceta un nou programa formatiu d’activitats auxiliars en conservació i millora...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina