Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia repararà el pavelló esportiu destruït pel temporal mentre inicia el projecte de construcció d'un nou

L'ajuntament xifra els danys ocasionats per la DANA en 460.000 euros

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha indicat hui que la valoració estimativa dels danys que l'última DANA ha ocasionat a Dénia ascendeix a 460.000 euros, dels quals, el pavelló del poliesportiu municipal se’n porta  la pitjor part, amb desperfectes valorats en 326.000 euros.

El pavelló, igual que altres instal·lacions circumdants, es va veure afectat per un tornado que, la matinada del 12 de setembre, va destruir parets, les planxes metàl·liques de la teulada, va alçar el sòl i va trencar finestres i vidres, entre altres danys. L'estat en què va quedar la instal·lació ha afectat les activitats que es duien a terme i que s’han reallotjat en altres instal·lacions esportives de Dénia i d'altres poblacions de la comarca, a les quals l'alcalde ha agraït la solidaritat.


Grimalt també ha tingut paraules d'agraïment per als esportistes dels clubs i l'alumnat de les escoles i activitats esportives que es desenvolupaven en el pavelló “pel sacrifici que han de fer i les molèsties que els ocasiona aquesta circumstància”. Finalment, ha tingut unes paraules de reconeixement per al regidor d'Esports, Raúl García de la Reina i el seu equip del departament, per l'esforç i la rapidesa amb què han aconseguit reorganitzar les activitats d'escoles esportives i clubs.

Vicent Grimalt ha anunciat que l'ajuntament repararà el pavelló danyat i, alhora, iniciarà els tràmits del projecte de construcció d'un nou “perquè Dénia té falta d'un pavelló digne i en condicions”. El govern municipal ha optat per reparar el ja existent conscient que la construcció d'un de nova planta “s'allargarà un mínim de dos anys i no podem estar tot eixe temps utilitzant instal·lacions d'altres pobles de la comarca”, ha comentat Grimalt, qui confia que les obres de reparació del pavelló duren “dos o tres mesos” i els usuaris puguen tornar a utilitzar-lo després de les festes nadalenques.

A més de la valoració dels danys, en el pavelló s'ha actuat d'emergència consolidant part de les planxes metàl·liques del tancament per a evitar possibles despreniments. Així mateix, s'ha anul·lat l'enllumenat en la zona afectada per a permetre l'ús de la zona de la pista d'atletisme i el frontó sense riscos.

La situació actual afecta a unes 2.000 persones, esportistes de clubs que entrenaven en el pavelló, alumnat de les escoles esportives municipals i adults que assisteixen a classes de manteniment i pilates. Aquests últims són els únics la destinació dels quals està per confirmar, segons ha assenyalat el regidor d'Esports. La resta d'escoles esportives s'han repartit entre les instal·lacions municipals de Joventut i Artístics i també en alguns instituts de Secundària de la ciutat.

Els clubs Garbí, Dénia Bàsquet i Futsal han passat a entrenar en el pavelló esportiu de Joan Fuster i a Beniarbeig, mentre que el club de futbol sala Mar Dénia ho fa en Joan Fuster i en el Ràfol.

Ajudes estatals i autonòmiques

Quant als altres danys ocasionats per la DANA, l'alcalde ha enumerat desperfectes en material esportiu, platges, arbratge, enllumenat públic i semàfors, senyalització i vials, la valoració dels quals ascendeix a 125.000 euros, i en contenidors de fem, per un import aproximat de 9.000 euros.

Respecte als danys en les infraestructures de platges, ja s'està gestionant amb Turisme Comunitat Valenciana la reposició del material danyat i destrossat. L'alcalde també ha parlat amb el president de la Generalitat per a confirmar que Dénia entrarà en un paquet d'ajudes genèric que el govern autonòmic publicarà pròximament i ha mostrat la seua total conformitat amb que les ajudes a la ciutat no hagen aparegut en els dos primers decrets del Consell, “ja que van destinades a les poblacions que ho han perdut tot, això era l'urgent”.

Dénia també optarà a una altra línia d'ajudes procedent del Govern d'Espanya, “que ja ens ha demanat relació valorada de tot el mal que ha ocasionat el temporal”, ha conclòs Grimalt.

 
Dénia repararà el pavelló esportiu destruït pel temporal mentre inicia el projecte de con...
 
Dénia repararà el pavelló esportiu destruït pel temporal mentre inicia el projecte de con...
 
Dénia repararà el pavelló esportiu destruït pel temporal mentre inicia el projecte de con...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina