Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Policia Local de Dénia reconeix els 12 anys de Martínez Espasa al capdavant de la direcció

La Policia Local de Dénia celebra el seu dia hui, 20 de desembre, coincidint amb l'aniversari de la seua creació fa ara 146 anys. L'acte oficial de celebració ha tingut lloc aquest matí en el Centre Social sota la presidència de l'alcalde, Vicent Grimalt, el regidor de Protecció Ciutadana, Javier Scotto, i el comissari en cap, José Martínez Espasa. Precisament, dins de les felicitacions i distincions que es concedeixen en aquest acte commemoratiu, l'alcalde ha imposat al comissari en cap la medalla de la Policia Local de Dénia “per l'impuls i la innovació del cos durant els seus dotze anys de servei a Dénia, implementant els camins segurs escolars amb el projecte Caminis, el programa de policia turística Dénia Cares, el programa de prevenció contra la violència de gènere “La màscara de l'amor”, la unitat de mediació o la figura de l'agent tutor, entre altres mesures”.

Policia solidària

En l'acte ha tingut una presència important el vessant solidari que desenvolupa la Policia Local de Dénia. S'ha esmentat l'acció de recollida d'aliments i béns de primera necessitat que des de fa anys protagonitzen el guarda urbà retirat Pepe Torró i el seu company José Antonio Sevillano per Nadal i que, precisament, es va celebrar ahir, recollint 125 quilograms d'aliments i 150 quilograms de roba i altres donatius que es destinaran a la Mesa Solidària.

Així mateix, s'ha posat el focus en la nova acció social a la qual s'ha adherit la Policia Local de Dénia aquest 2019. Es tracta de la campanya #pelsvalents de l'associació Aspanion Xiquets amb Càncer, per a la qual la Policia Local de Dénia, gràcies a la implicació de l'agent Juanjo Palacios, ha recaptat 1.000 euros en donatius pels escuts solidaris. En l'acte de hui s'ha fet lliurament d'aquesta quantitat al vicepresident segon d’Aspanion, José Bernardo García Blanquer, i s'ha entregat una felicitació pública a l'agent Palacios pel desenvolupament de la campanya.

Felicitacions públiques

Han rebut també felicitacions públiques els policies Helena Zapata i Andrés Bertó, per evitar un intent de suïcidi; José Carlos Anglada, José Fernando Riera, Ventura Abellán, Ángel Gallego i Arturo Bertomeu, per l'assistència a una víctima de violència de gènere i a sa mare en un intent d'assassinat que va concloure amb la detenció de l'agressor; Alberto Alberola, Jorge Hernández, Santiago Felipe, Francisco José Donet, Roberto Santos, Aránzazu Cabanes, Claudia Noelia Clemente i Andrés Bertó, per la labor realitzada durant la nit del temporal de la DANA del mes de setembre passat; Enrique Molina, per la seua participació en la campanya d'informació sobre els vehicles de mobilitat personal; Óscar Canet, Ximo Cremades, Miguel Ángel Nieto i Antonio Climent per l'assistència a un home que havia entrat en parada cardiorespiratòria; Vicente Salvador Gadea i Rafael Torres, pels primers auxilis i assistència sanitària a una menor en coma etílic que feia botelló a la platja; i José Enrique Camarena i Leoncio Vidal per la detenció d'un home que volia agredir a la seua exparella, amenaçant amb matar-la.

Agraïments

Seguidament, han rebut l'agraïment de l’Ajuntament de Dénia i de la Policia Local la infermera Alicia Rodríguez Molina, per la col·laboració en la recuperació d'un home que havia entrat en parada cardiorespiratòria; Daniel Perera Bayón, treballador de l'ORA que es va trobar una cartera amb 15.000 euros en efectiu i la va retornar al propietari; el departament de Senyalització de l'ajuntament, per la seua constant col·laboració amb la Policia Local; Gorgui Lamine Sow, per protagonitzar el rescat d'un home al qual va evacuar d'un habitatge en flames el 6 de desembre passat i Juan Antonio Velázquez, per la seua col·laboració en aquest mateix succés, sent la persona que va iniciar les tasques d'extinció de l'incendi i va evitar així mals majors.

Antiguitat

S'han imposat també les medalles per antiguitat de 10 anys en el servei a l'inspector José Vicente Estruch i a l'agent Juan José Bòrdes; i per antiguitat de 15 anys als agents Jorge Hernández, Ventura Abellán, Óscar Canet, Alberto Alberola, Helena Zapata i José Fernando Riera.

Així mateix, s'han dedicat unes paraules de record i agraïment als companys jubilats, que són José Carpi; Antonio Pérez Durán; Salvador Carrió; Juan Bautista Tro; Javier Llopis; Salvador Ciscar; Matías Ferrando i Deogracias Martínez.

Finalment, la Policia Local de Dénia ha entregat un reconeixement, en la persona de Karl-Josef Frey, a la policia de Nord-Westfàlia, amb la qual celebra el desé aniversari d'intercanvis professionals i amistat.

La seguretat, un bé innegociable

Han tancat l'acte les paraules del regidor de Protecció Ciutadana, Javier Scotto, qui ha afirmat que la policia local és “un dels pilars fonamentals de la convivència ciutadana, i és integradora i diversa, com la ciutat de Dénia”.

Scotto ha agraït l'esforç de la plantilla durant aquest any i confia en “una recuperació de recursos de personal per a 2020”. El regidor ha assegurat que la Policia Local de Dénia continuarà incorporant programes que milloren la “securització” de la convivència, “clau del progrés social”, i ha afirmat amb rotunditat que “a Dénia, la seguretat és un bé social innegociable”.

 

La Policia Local de Dénia reconeix els 12 anys de Martínez Espasa al capdavant de la di...
 

La Policia Local de Dénia reconeix els 12 anys de Martínez Espasa al capdavant de la di...
 

La Policia Local de Dénia reconeix els 12 anys de Martínez Espasa al capdavant de la di...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina