Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia acorda amb les associacions de comerciants locals mesures urgents de suport a la reactivació del sector

A partir de la setmana que ve es permetrà als comerços ocupar la via pública per a exhibir els seus productes i col·locar jardineres i altres elements ornamentals com a reclam per a la clientela

L’Ajuntament de Dénia treballa des de fa setmanes en mesures urgents que afavorisquen la reactivació del teixit comercial de la ciutat i ajuden a mitigar els efectes produïts per la crisi sanitària de la COVID-19. A principis de juny, la Junta de Govern va adjudicar els treballs de redacció del Pla Estratègic de Comerç de Dénia, un projecte que, previsiblement, veurà la llum a principis del pròxim any.

Paral·lelament, s'està treballant en una ordenança municipal reguladora de l'ocupació de la via pública per a establiments comercials, que actualment està en el tràmit inicial de consulta pública. Fins que aquesta nova normativa municipal estiga aprovada, i a petició de les associacions de comerciants de la ciutat ACADE i ACE, el govern municipal permetrà, de manera provisional, fins al pròxim 30 de setembre, que els comerciants puguen situar en les façanes dels seus establiments suports en els quals exhibir els seus productes com a reclam comercial per al públic.

Els elements que s'instal·len han de complir criteris d'imatge i estètica de façanes i complir amb la normativa que garantisca la seguretat dels vianants, consumidors i usuaris. La utilització d'aquest mitjà de promoció del producte exclou la venda en l'exterior, que no està permesa. Els elements d'exhibició hauran de ser retirats quan finalitze l'horari d'obertura de l'establiment. 

L'ajuntament, en qualsevol cas, es reserva la facultat de no permetre la col·locació d'aquests elements en determinades zones o vies públiques per raons de seguretat, d'imatge de la ciutat o de prevalença de l'interés general.

A més d'aquests expositors de gènere, els establiments comercials podran instal·lar jardineres o qualsevol altre element ornamental en l'entrada dels comerços, procurant mantindre una uniformitat en l'ús d'aquests adornaments en un mateix carrer o zona.

Tots aquests punts, que s'inclouran en el decret que l'ajuntament aprovarà la setmana vinent, han sigut exposats hui en una reunió telemàtica a la qual han assistit l'alcalde, Vicent Grimalt, el president d’ACE, Antonio Llopis, el d’ACADE, Jaime Mezquida, la regidora de Comerç, Sandra Gertrudix, el regidor de Governació, Javier Scotto, el regidor de Serveis Econòmics, Paco Roselló, i personal tècnic de l'àrea de comerç.

En la reunió també s'ha informat els representants del sector que l'ajuntament ha iniciat converses amb els pàrquings privats de la Via i el del Moll Vell per a gestionar bonificacions en l'aparcament per als clients que realitzen les seues compres en els comerços de Dénia.

L’Ajuntament de Dénia acorda amb les associacions de comerciants locals mesures urgents de s...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina