Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Naix a Dénia l’Espai d’art Joan Castejón, un projecte expositiu sobre la trajectòria de l’artista i obert a la participació d’altres sensibilitats creatives

Este mes d’octubre obri a Dénia l’Espai d’art Joan Castejón de participació estètica, un projecte que respon al “deute històric” que la ciutat tenia amb l’artista, en paraules de l’alcalde, Vicent Grimalt, i que és, alhora, una mostra de la gratitud i el compromís que Joan Castejón sent per Dénia i la comarca. Ubicat en la planta baixa de la Casa de Cultura, l’espai mostra al públic una selecció molt acurada de 35 obres de l’artista -pintures a l’oli, dibuixos i escultura- que abasten la seua trajectòria, des de la dècada dels 60 fins hui en dia.

Es tracta d’un projecte que feia dècades rondava al cap de l’artista il·licità establit a Dénia des dels anys 70 i nomenat fill adoptiu de la ciutat en 1999. “Feia temps que tenia al cap la idea de deixar alguna cosa ací, perquè la gent poguera gaudir-la; una cosa que parlara d’una trajectòria i que fora també un punt de trobada i participació, un ferment de cultura”, ha assenyalat Castejón.

Fa cosa de tres anys el tema de crear este espai va ressorgir, en bona part encoratjat per la filla de l’artista, Arminda, i per l’expert en la seua obra Carlos Arenas, que comissaria este projecte i va comissariar també la gran retrospectiva que el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana li va dedicar l’any 2017. Aleshores, el govern municipal va agafar el guant per a fer-lo possible i, transcorregut este temps, l’Espai d’art Joan Castejón està llest per a obrir les portes al públic el pròxim 8 d’octubre. Este suport ha merescut les paraules d’agraïment de Castejón cap a l’alcalde, Vicent Grimalt, el regidor de Cultura de la legislatura passada, Rafa Carrió, i també l’actual, Raúl García de la Reina. Este últim ha manifestat el desig que l’obertura d’este espai d’art “siga un principi, que atraga cultura i que pose l’art contemporani a Dénia al lloc on li correspon”.

L’Espai d’art Joan Castejón naix amb un segon propòsit, complementari a la difusió de l’obra de l’artista, i és mostrar també l’obra d’altres artistes i altres disciplines estètiques, esdevindre un punt de trobada participatiu, en el qual s’establisca “un diàleg amb altres sensibilitats creatives, com el cinema, la literatura o la gastronomia, que poden ser recolzades a partir d’esta mostra de l’obra de Joan Castejón”, ha afirmat Carlos Arenas.

Naix a Dénia l’Espai d’art Joan Castejón, un projecte expositiu sobre la trajectòria de l’ar...
Naix a Dénia l’Espai d’art Joan Castejón, un projecte expositiu sobre la trajectòria de l’ar...
Naix a Dénia l’Espai d’art Joan Castejón, un projecte expositiu sobre la trajectòria de l’ar...

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina