Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia i la Universitat d'Alacant aporten temari i pràctiques a un màster transnacional europeu de Gastronomia

Impulsat per quatre Ciutats Creatives UNESCO

Un mèdic oncòleg que busca les dietes més indicades per als seus pacients o un arquitecte interessat a vincular el disseny urbà de les ciutats al seu sistema alimentari. Són dos dels perfils dels alumnes del màster Food City Design que organitzen quatre Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO, entre les quals es troba Dénia, amb les seues universitats de referència. Aquest màster transnacional de Gastronomia va començar aquest dijous amb 27 alumnes de molt diversa procedència.

 

Els mateixos alumnes van exposar els seus interessos en l'obertura telemàtica del curs. Va sorprendre la varietat de camps i d'àmbits de coneixement que mostren el seu interés per la gastronomia com a element estratègic i pilar bàsic de la seua activitat. En l'alumnat hi ha professionals del món del turisme, la nutrició i la producció alimentària, però també de l'enginyeria, la química, l'art, l'economia, la medicina i fins i tot la filosofia.

 

En la jornada inaugural van intervindre representants de les institucions que participen activament aportant professors, temari i pràctiques. La intervenció de Dénia va estar a càrrec d'Alexandre Peretó, coordinador tècnic del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA–Dénia (GASTERRA), qui va presentar un vídeo sobre les activitats de formació, investigació i promoció que duu a terme el centre. Peretó va assenyalar que, des de la Universitat d'Alacant i Dénia, com a Ciutat de la Gastronomia, s'aporten quatre grans qüestions al temari del màster: la gastronomia com a recurs turístic; el paper clau de l'ecosistema gastronòmic local; la importància de la sobirania alimentària i la dieta mediterrània i la salut.

 

Aquest temari el desenvoluparan a través de diverses sessions cinc professors de diferents departaments de la Universitat d'Alacant: Samuel Ortiz (Turisme Gastronòmic i Desenvolupament Local), María Hernández (Paisatge Gastronòmic i Ciutats), Antonio Belda (Biodiversitat, Agricultura i Alimentació Tradicional), i Eva María Trescastro i Ana Zaragoza (Polítiques Alimentàries i Educació).

 

El màster està liderat per la Universitat de Parma (Itàlia) i s'han sumat la Universitat de Bergen (Noruega), la Mid Sweden University en representació de la ciutat d’Östersund (Suècia) i la Universitat d'Alacant a través de GASTERRA. Els continguts formatius, coordinats per l'Escola d'Estudis Avançats en Alimentació i Nutrició de la universitat italiana, se centren en la promoció de les cadenes de valor alimentàries locals sostenibles. Es cursaran un total de 60 crèdits ECTS i les classes seran en línia. Encara que en principi estava previst realitzar pràctiques presencials en les quatre ciutats de la xarxa UNESCO, finalment i atesa l'evolució de la pandèmia COVID 19, s'ha optat per realitzar-les també en format telemàtic.


Dénia i la Universitat d'Alacant aporten temari i pràctiques a un màster transnacional...

Dénia i la Universitat d'Alacant aporten temari i pràctiques a un màster transnacional...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina