Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

A octubre tornen les reunions de barri, ja sense restriccions d'aforament i en les ubicacions habituals

Amb dos novetats: l'explicació periòdica de projectes concrets que afecten al barri i la visita 'in situ', amb els tècnics municipals, al lloc on es localitza cada queixa

Les Reunions de Barri per a l'exercici 2021-2022 arranquen la próxima setmana amb un format ja molt semblant a l'habitual, superades les principals restriccions imposades per la pandèmia, i algunes novetats per a reforçar-ne la difusió, la participació de la ciutadania i l'efectivitat de les trobades.

Respecte a aquest últim punt, el compromís per a la nova edició és que, amb relativa immediatesa, el regidor de cada barri, els tècnics municipals competents i la persona que ha presentat la queixa visiten el lloc concret on es localitza la problemàtica, per a estudiar sobre el terreny les alternatives de solució.

D'una altra banda, a més del registre de queixes i propostes de millora del barri, periòdicament les trobades s'aprofitaran també per a oferir informació al veïnat sobre projectes que afecten la zona, explicats pel responsable polític competent en la matèria.

Les reunions de barri inauguren també imatge i el nou material de difusió (cartell, calendari, aplicacions en xarxes socials i web) té com a objectiu "millorar-ne la difusió i consolidar este mecanisme com a fórmula de participació directa de la ciutadania en la dinàmica municipal", ha destacat Pepe Doménech, regidor de Participacio.

Les peces publicitàries volen que els veïns i veïnes de Dénia identifiquen clarament quin és el regidor o regidora del seu barri i també quin és el seu barri, amb el plànol corresponent que acompanya la fitxa de cada edil, "perquè encara hui ens arriben preguntes sobre a quin barri pertany tal o qual carrer".

"Volem també fixar definitivament els llocs de celebració de les reunions i les dates, perquè siguen fàcils de recordar i la ciutadania tinga present el dia que toca reunió de barri": la Casa de la Cultura (reunions dels barris París Camp-Roig i Montgó-Rotes); l’edifici de Joventut (Baix la Mar-Darrere i Marines); el Centre Social (la Faroleta-Diana i Saladar); i l’Espai de Participació de les Portelles (Roques, Oest-Campaments i Port-Centre).

183 peticions rebudes des de novembre de 2020

Durant la darrera edició de les Reunions de Barri, que va arrancar en novembre de 2020 i va ser irregular, amb només cinc trobades per barri, degut a la incidència de la pandèmia, s’hi van registrar un total de 183 preguntes, queixes o suggeriments, dels quals ja s’ha resolt un 50%.

Les temàtiques principals dels dubtes i preocupacions que expressa el veïnat són les qüestions relacionades amb els problemes de mobilitat (28% del total), obres, voreres i asfaltat (20%) i neteja (16%). També s’hi van arreplegar queixes i propostes sobre parcs i jardins (9%), pluvials (5%), enllumenat (4%), medi ambient (4%), policia i seguretat (4%), urbanisme (2%) i platges (2%).

Com ha recordat l’alcalde, Vicent Grimalt, “aquest és un percentatge de resolució molt positiu, que evidencia l’eficàcia d’aquest instrument de participació”.

“Moltes voltes, com a ciutadans i ciutadanes, tenim dubtes, queixes i suggeriments que ens agradaria fer arribar a l’ajuntament. I moltes voltes expressem eixes queixes al carrer i hui, a més, en xarxes socials, quan tenim a l’abast un instrument de participació tan directa com són les Reunions de Barri. Així que vull animar els veïns i veïnes a assistir-hi", ha assenyalat l'alcalde, qui també participarà periòdicament en les reunions de cada barri.

Per a comunicar-se amb l’Ajuntament de Dénia i registrar-hi incidències, a més de les Reunions de Barri, la ciutadania té a disposició: l’App Dénia, l’adreça de correu pciutadana@ayto-denia.es, el Consell Veïnal, la web www.denia.es i el registre municipal d’entrada.

A octubre tornen les reunions de barri, ja sense restriccions d'aforament i en les ubica...
A octubre tornen les reunions de barri, ja sense restriccions d'aforament i en les ubica...
A octubre tornen les reunions de barri, ja sense restriccions d'aforament i en les ubica...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina