Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Última reunió del Consell d’Infància i Adolescència del curs 2021/2022

El Consell d’Infància i Adolescència (CLIA) de Dénia va celebrar ahir a la Sala de Plens de l’ajuntament l’última reunió d’este curs 2021/2022, convidant a l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, i a la regidora de Benestar Social i d’Educació, Melani  Ivars, a participar-hi per donar compte del grau de compliment de les peticions elevades pel Consell el curs anterior i, alhora, traslladar-los quines són les accions prioritàries sorgides de les reunions del present curs.

Vicent Grimalt va agrair els membres del CLIA les aportacions realitzades des de la seua creació i va posar alguns exemples de “feina feta” per l’ajuntament, seguint les peticions del Consell, com ara la festa de la infància celebrada a Torrecemada, la posada en marxa dels Patis oberts i les propostes de dinamització “Parcs habitats” i “A berenar als parcs”, totes elles dissenyades segons el Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA), un document que reflecteix les necessitats, suggeriments i accions proposades pel Consell.

També va esmentar la creació enguany del premi de Falles que atorga el CLIA o la instal·lació de nou mobiliari als parcs de la ciutat (20 taules de pícnic, 20 papereres, 11 panells informatius de les característiques i serveis de les zones verdes i 8 papereres per als excrements dels gossos), entre altres accions realitzades.

Grimalt va finalitzar la seua intervenció en el Consell parafrasejant la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, en la seua locució en la sessió plenària del Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana celebrat a Dénia fa unes setmanes: "quina falta ens fèieu!" –va dir l’alcalde dirigint-se als infants i joves del CLIA- “sense cap dubte, ara fem una política millor per a una Dénia millor”.

Per part seua, els  consellers i conselleres van traslladar als responsables polítics la llista de propostes que s’han treballat este curs, destacant-ne les més rellevants per a d’ells. Una d’estes propostes, que es farà efectiva el curs que ve, és la implantació d’una bústia per a suggeriments i/o queixes de l’alumnat en els coles de la ciutat.   

Altres accions que el Consell demana al govern de la ciutat que faça són més zones verdes amb àrees de descans; més carrils bici i carrers de vianants; que hi haja més higiene als carrers i als banys públics i de la fira; que s’arreglen els clots als carrers; més il·luminació en les vies públiques; un skate park més gran o la producció d’energia localment més sostenible.

La sessió va acabar amb un diàleg entre tots els participants, al qual va seguir una estona de esbarjo en què els consellers i conselleres van jugar i després van donar compte d’un berenar.

 

Última reunió del Consell d’Infància i Adolescència del curs 2021/2022
Última reunió del Consell d’Infància i Adolescència del curs 2021/2022
Última reunió del Consell d’Infància i Adolescència del curs 2021/2022

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina