Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia i la Generalitat Valenciana cofinancen una inversió inicial de 500.000 euros per a començar les obres de rehabilitació de la finca de Torrecremada a 2021

L’edifici serà seu del futur campus universitari de Ciències Gastronòmiques-Centre d’Excel·lència Internacional en Formació i Innovació Gastronòmica de la Universitat d’Alacant

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, han mantingut hui a Dénia una reunió de treball per a concretar les línies d’actuació i d’inversió en el futur campus universitari de Ciències Gastronòmiques-Centre d’Excel·lència Internacional en Formació i Innovació Gastronòmica de la Universitat d’Alacant, que s’ubicarà a la finca de Torrecremada de Dénia. A la reunió hi han assistit també els regidors Melani Ivars i Óscar Mengual, membres de la comissió mixta encarregada d’elaborar un protocol d’actuació, terminis i finançament per a la rehabilitació de la finca de Torrecremada, que inclourà també un estudi de necessitats de les unitats que conformaran el campus.

L’Ajuntament de Dénia i la Conselleria d’Universitats destinaran un total de 500.000 euros, 250.000 euros cada institució, per a l’inici dels treballs, previst a finals de 2021. Amb un termini d’execució d’uns 9 mesos, està previst que les obres finalitzen en 2022, de manera que les titulacions del nou campus puguen començar a impartir-se al curs acadèmic 2022-2023.

Carolina Pascual ha agraït a l’alcalde “tot l’esforç realitzat per a aconseguir que Dénia tinga un campus universitari, una dotació molt important per a la ciutat perquè implica la captació d’estudiants i joves, la dinamització del territori i una millora per al teixit social i econòmic de la zona”.

Respecte a les previsions d’alumnat del campus, la consellera Pascual ha explicat que depén de les titulacions que s’hi oferten i ha apuntat que “s’hauran que valorar les fortaleses i les necessitats de l’entorn per a dotar al campus d’unes titulacions que siguen diferenciadores, no sols gastronòmiques, sinó també, per exemple, del sector nàutic”. La comissió mixta de treball integrada per representants de l’Ajuntament de Dénia, la Generalitat Valenciana i la Universitat d’Alacant, serà l’encarregada d’estudiar i determinar eixes futures titulacions del campus denier.

Per part seua, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha destacat que esta inversió d’ambdues administracions suposa el punt de partida per a fer realitat un dels grans projectes de futur per a Dénia.

Quant al projecte de rehabilitació, es pot destacar que va ser redactat fa anys i, durant la legislatura passada, l’ajuntament el va actualitzar a la normativa vigent. Segons ha explicat la regidora de Territori i Qualitat urbana, Maria Josep Ripoll, el projecte contempla la creació de quatre aules, “algunes amb paviment hidràulic molt interessant i sostres de l’època (s.XIX)”, i espais per a auditori, cuina-taller, oficines i biblioteca.  

La rehabilitació de la casa de Torrecremada està pressupostada en vora 2 milions d’euros, que finançaran l’Ajuntament de Dénia i la Generalitat Valenciana. La Universitat d’Alacant hi assumirà l’equipament de l’edifici i tota la infraestructura docent.

 

L’Ajuntament de Dénia i la Generalitat Valenciana cofinancen una inversió inicial de 500.000...
L’Ajuntament de Dénia i la Generalitat Valenciana cofinancen una inversió inicial de 500.000...
L’Ajuntament de Dénia i la Generalitat Valenciana cofinancen una inversió inicial de 500.000...

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina