Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Música [al Castell] a Torrecremada torna després de la suspensió obligada del 2020 apostant per la música d'arrel nacional i valenciana

El VII Festival de Jazz Dénia hi prendrà el relleu durant el mes d'agost

La cultura torna aquest estiu a Dénia, encara amb algunes adaptacions en l'oferta derivades de la situació de pandèmia, però apostant per la recuperació de les cites emblemàtiques dels mesos de juliol i agost. Música al Castell es trasllada als jardins de Torrecremada per a celebrar l'edició número 29, després de la suspensió del festival en 2020. 

El programa, que es desenvoluparà del 16 al 30 de juliol, es decanta per artistes i grups d'arrel del territori nacional, amb dos actuacions reservades per a músics valencians i de la comarca de la Marina Alta: The Soulmonics protagonitzaran el concert gratuït del dia 23 per a presentar a la seua terra, Dénia, el nou treball "Stop the time"; el valencià Jonatan Penalba portarà a l'escenari de Torrecremada les cançons de "Reversions", en l'actuació final, també gratuïta, del cicle.

Completen el cartell d'aquest reinventat Música [al Castell] a Torrecremada "noms de gran solvència a l'ambit musical espanyol", ha destacat la tècnica de Cultura, Maribel Font: Lole Montoya, una llegenda del flamenc, el 16 de juliol; Matthieu Saglio Quartet, el dia 17; i el conjunt de flamenc jazz Antonio Lizana Trio, el 24.

Aquestes tres actuacions tenen un preu de 10 €. Tant les entrades com les invitacions han de reservar-se a www.notikumi.com.

Tots els concerts tindran lloc a les 22.30 h, als jardins de Torrecremada, on enguany, a més, com a novetat, s'hi podrà sopar des de les 20.30 h.

Jazz a Torrecremada

Del 5 al 26 d'agost prendrà el relleu a Torrecremada la setena edició del Festival de Jazz de Dénia que, segons ha explicat el director del festival, el saxofonista Enric Peidro, ha fet un esforç organitzatiu per a poder incloure al cartell músics internacionals, malgrat les restriccions dels vols per motiu de la pandèmia.

Un programa de qualitat i molt complet, "que manté la vocació popular i la voluntat d'acostar el jazz al gran públic", amb un preu molt assequible de 12 € per concert, i les cites els dijous del mes d'agost, com ja és habitual.

Obriran el festival el 5 d'agost Mediterranean Gypsy Jazz Reunion, una formació creada especialment per a la cita deniera per alguns dels músics més respectats del 'gypsy jazz' valencià: la violinista Eva Slongo, els guitarristes Jorge Riera i Fabián Barrazza, el contrabaix César Cortés i el bateria Carles Pérez.

El dijous 12 serà el torn del conjunt dels EUA The International Classic Jazz All Stars, en què hi participa Peidro, al costat de la vocalista Rebecca Kilgore, que visitarà per primera vegada Espanya, i la resta de músics de la formació.

El bateria francés Guillaume Nouax hi actuarà amb el seu trio el 19 d'agost per a omplir els jardins de swing i jazz de Nueva Orleans.

Tanca el festival Arturo Serra Quintet, la formació del vibrafonista valencià, que presentarà a Dénia el seu nou treball discogràfic "Tudo bem".

Els concerts del Festival de Jazz Dénia també començaran a les 22.30 h. A l'espera de la normativa definitiva per a calcular-hi l'aforament permés, es preveu que les entrades es posen a la venda a mitjan juliol a www.instanticket.es.

Música [al Castell] a Torrecremada torna després de la suspensió obligada del 2020 apostant ...
Música [al Castell] a Torrecremada torna després de la suspensió obligada del 2020 apostant ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina