Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dos estacions fotovoltaiques autoabastiran el trinquet i el pavelló de Joan Fuster i seran l’inici d’una comunitat energètica local que abaratisca costos

L’Ajuntament de Dénia traurà a licitació la contractació d’una empresa de serveis energètics i manteniment amb garantia total de les instal·lacions d’enllumenat públic exterior, semafòrica i instal·lacions esportives per mitjà d’un contracte mixt de subministrament i serveis. Com a pas previ al llançament de la licitació, es realitzarà una consulta de mercat, tràmit aprovat en el ple del mes d’octubre.  

 

El regidor de Contractació, Paco Roselló, i la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, han explicat este matí els trets principals del nou contracte que comportarà, entre uns altres beneficis, un estalvi en la factura energètica per a les arques municipals, la modernització de l’enllumenat públic, la sintonia amb l’agenda urbana 2030, complint amb els ODS en matèria d’emissions de CO2 i contaminació lumínica, i “un salt qualitatiu cap a la implantació de l’Smart City per quant ens permetrà avaluar i controlar l’enllumenat públic en temps real, ajustant-lo a les necessitats de cada moment”, en paraules de la regidora Ripoll.

 

L’elaboració d’una auditoria lumínica encomanada per l’ajuntament fa dos anys va posar de manifest la necessitat d’actuar en l’enllumenat públic des d’un prisma “totalment eficaç i eficient”. Cosa que implica no sols el canvi de fanals, sinó instal·lar lluminàries que complisquen els requisits tècnics que mana la normativa, la posada en marxa de projectes que s’adapten al reglament d’eficiència energètica i complisquen les mesures del reglament de baixa tensió i en els quals no sols prevalga la inversió en lluminàries, sinó que tinguen una sòlida càrrega tècnica que parle del manteniment i de la seua importància.

 

El nou contracte suposarà la renovació de les 4.758 faroles de la ciutat de Dénia, que s’alimentaran de tecnologia LED.  Entre les millores previstes s’ha mencionat també l’increment de la il·luminació en la carretera de les Marines i en la zona del Montgó amb faroles solars.

 

Així mateix, es crearan instal·lacions fotovoltaiques en la zona del trinquet i en el pavelló de Joan Fuster que permetran l’autoabastiment dels edificis i tindran rendiment suficient per a afavorir la creació d’una comunitat energètica local. Este excedent, ha subratllat Paco Roselló, permetrà a l’ajuntament, per exemple, ajudar a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

 

Els estalvis en matèria de consum que ha previst l’ajuntament amb este nou contracte són d’un 65% en despeses d’enllumenat exterior, un 20% en consum elèctric dels edificis municipals i d’un 10% en el consum tèrmic de les instal·lacions municipals.

 

La inversió en estes actuacions està quantificada en vora 2.5 milions d’euros. El regidor Paco Roselló ha destacat que estes inversions no suposaran cap deute per a l’ajuntament, ja que correran a risc i ventura de l’empresa concessionària per tal de complir les condicions del plec.

 

El contracte amb l’empresa de serveis energètics tindrà una durada de 15 anys.

 

 


Dos estacions fotovoltaiques autoabastiran el trinquet i el pavelló de Joan Fuster i seran...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina