Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Escola de mares i pares “Educant per a previndre en l’adolescència” celebra la 22a edició a gener i febrer

Ja es poden fer les inscripcions adreçant-se a la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives

La Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), organitza durant els mesos de gener i febrer de 2022 la 22a edició de l’Escola de mares i pares “Educant per a previndre en l’adolescència”. Una iniciativa gratuïta l’objectiu fonamental de la qual és potenciar la capacitat educativa i preventiva des de la família,  situar a les mares i pares respecte a la realitat dels seus fills i filles i també respecte als riscos, conductes o problemàtiques que poden presentar-se.

 

Les mares, pares i famílies necessiten informar-se, orientar-se, i assessorar-se, així com entrenar-se en tàctiques educatives per a educar des de la prevenció.  L’actuació preventiva des de la família comença des de ben menuts/des, així que a aquesta escola no solament es convida a les mares i pares d’adolescents, sinó a totes aquelles famílies que tinguen un/a menor a casa i requerisquen de ferramentes per al desenvolupament dels seus fills i filles.

 

En aquesta edició número 22 es presentaran a les famílies, d’una manera dinàmica, les problemàtiques actuals que poden posar en risc als xiquets/es, adolescents i joves a la fi de poder guiar-los millor. Així, des de la UPCCA, s’aposta per professionals de primera línia que estan en contacte directe amb els més joves i tracten les problemàtiques des de diferents àmbits i punts de vista.

 

Les sessions se celebraran durant cinc dimecres consecutius, del 12 de gener al 9 de febrer de 2022, de 19 a 21 hores, en l’IES Sorts de la Mar.

 

La programació és la següent:

 

 12 de gener de 2022

 

  • Adolescència: claus per a la seua comprensió, amb Montserrat Patiño, psicòloga de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa de Gata de Gorgos i Javier Ibáñez, psicòleg de l’IES Sorts de la Mar de Dénia

 

19 de gener de 2022

 

  • Comunicar per a millorar la relació amb els/les fills/filles, amb Inma Torres, psicòloga de l’IES Historiador Chabàs de Dénia

 

26 de gener de 2022

 

  • Informació sobre addiccions: què podem fer per a previndre? Actuem!, amb Carmen Romero, metgessa UCA Dénia i Encarna Cáceres, tècnica UPCCA Dénia.

 

2 de febrer de 2022

 

  • La responsabilitat de no quedar-nos “pillats/des” per les noves tecnologies, amb Caterina de Francisco, delegada de Participació Ciutadana del Cos Nacional de Policia comissaria de Dénia i Juanjo Sala, psicòleg de la UPCCA Dénia.

 

9 de febrer de 2022

 

  • Posar normes i límits com a part fonamental en l’educació dels més joves, amb Inma Camacho, psicòloga de la UCA Dénia.

 

 

Les inscripcions ja es poden formalitzar en la UPCCA, deixant el nom, cognoms, telèfon i correu electrònic de la persona interessada per correu electrònic a upccadenia@ayto-denia.es, al telèfon 628 076 449 o en un missatge privat en Facebook o Instagram al perfil @upccadenia.

 

L’aforament és limitat. Els participants han de dur en tot moment la mascareta, fer ús del gel hidroalcohòlic que hi haurà a la seua disposició i respectar la distància interpersonal de seguretat.

 

L’Escola de mares i pares “Educant per a previndre en l’adolescència” celebra la 22a edició ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina