Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Govern central ratifica el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació de Dénia

L'aprovació definitiva suposa la injecció de 3 milions d'euros procedents dels fons europeus Next Generation per a desenvolupar les accions presentades a la convocatòria

El Govern central ha ratificat el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destinació de la Comunitat Valenciana 2021, que inclou el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació de Dénia, amb un finançament de 49,85 milions d'euros procedents de Fons Next Generation EU. Així ho va anunciar ahir la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la Conferència Sectorial de Turisme.

En concret, el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destinació de la Comunitat Valenciana comprén 11 Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació -Alcalà de Xivert, Alcossebre, Alcoi, Benissa, Bocairent, Cullera, Dénia, Finestrat, Orpesa, Terra Boval, Torrevella i València- i l'Acció de Cohesió de Destinació ACD Comunitat Valenciana, que inclou huit accions transversals a tot el territori.

A Dénia li corresponen 3 milions d'euros per al desenvolupament de les accions del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació que va presentar a aquesta convocatòria. En concret, per a dur a terme la rehabilitació sostenible del castell, impulsar el Centre de la Gastronomia del Mediterrani, renovar de l'oferta museística i posar en marxa l'Estratègia de la bicicleta.

Els objectius del pla de Dénia són impulsar la renovació del model turístic feia un basat en els ODS i posicionar la ciutat com un referent global, consolidant el paper de la gastronomia com a argument vertebrador del model turístic a través de projectes com la Ciutat Creativa de la Gastronomia i el Centre de Gastronomia del Mediterrani. Es busca també contribuir a la reconstrucció econòmica i social del sector turístic després de la crisi de la COVID-19 i recuperar i activar el patrimoni cultural i natural de Dénia i de la Marina Alta.


Donar profunditat i varietat a l'oferta turística, millorar la qualitat de l'experiència, augmentar la rendibilitat del turisme, afavorir la transició ecològica i desenvolupar el projecte de Destinació Turística Intel·ligent són unes altres de les metes marcades en el pla.


El Govern central ratifica el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació de Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina