Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Més de 3,25 milions d’euros en 2021 destinats a ajudes socials i de suport a la petita empresa i les persones autònomes

Amb la participació de Diputació i Generalitat

Durant l'any 2021 que ara acaba, l'Ajuntament de Dénia ha gestionat i destinat 3.259.019 € a la concessió d'ajudes socials i de suport a la petita empresa i les persones autònomes amb el suport d’altres administracions com la Diputació d’Alacant i la Generalitat Valenciana.
 
Per a les ajudes d'emergència i assistència social, la quantitat distribuïda entre les persones més vulnerables ascendeix a 363.744 €.

En concepte de beques escolars el muntant és de 51.320 €: 9.320 € per a sufragar despeses de menjador escolar i 42.000 € per a l'escolarització de xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. També en el capítol d'ajudes en l'àmbit escolar, s'hi han destinat uns altres 7.730 € a les ajudes per a l'adquisició dels llibres de text.

Pel que fa a les bonificacions relacionades amb l'habitatge, pagament de l'IBI i del fem, s'hi han concedit 7.020 € i n'estan pendents de tramitació i concessió a principis d'any uns altres 75.000 € d'ajudes al lloguer d'habitatge.

Així mateix, s'hi han repartit 38.423 € en ajudes COVID de l'ajuntament a empreses i autònoms que pertanyen als sectors del comerç, l'hostaleria i el turisme i unes altres activitats del municipi de Dénia, dins de la convocatòria especial de 2020, però esmenades i finalment aprovades en 2021.

D'una altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat hui, per a la publicació inicial de la llista de beneficiaris, la concessió de les ajudes per al pagament de les quotes d'ocupació de via pública i el rebut del servei de recollida del fem, dirigides a empreses i autònoms dels sectors del comerç, l'hostaleria i el turisme, un total de 178.506 €. La llista provisional es publicarà a partir del 10 de gener de 2022.

L'Ajuntament de Dénia també ha assumit enguany la gestió i tramitació de la concessió de les ajudes per a pimes, micropimes, autònoms i uns altres col·lectius afectats per la pandèmia que les institucions supramunicipals han destinat a la ciutat i amb la participació de l’administració local: un total de 2.612.000 € (més de 2 milions del Pla Resistir de Generalitat i les ajudes de la Diputació d'Alacant, per a petites empreses i autònoms, 192.835 €, i les específiques per als negocis del sector turístic, 375.453 €).

Més de 1,3 milions en polítiques d’ocupació i prop de 100 persones contractades

A més de les ajudes socials i per a empreses i autònoms, l’Ajuntament de Dénia ha gestionat més de 1,3 milions, entre aportacions pròpies i subvencions de la Generalitat, per a la contractació de persones dins dels diferents plans d’ocupació. Prop de 100 persones han estat contractades pels programes que ha impulsat l’ajuntament durant el 2021.

Actualment està en marxa el programa EMERGE, amb 8 persones que presten els seus serveis en Jesús Pobre fins al 30 d’abril de 2022. I ja estan treballant les 18 persones desocupades que han estat contractades gràcies a dos subvencions de la línia de foment de l’ocupació: 9 persones, de 30 anys o més, com a conserges Ecovid, i unes altres 9 persones, menors de 30 anys, dins del programa EMPUJU, que treballaran durant tot el 2021.

Més de 3,25 milions d’euros en 2021 destinats a ajudes socials i de suport a la petita empre...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina