Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia ja és Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana

Dimarts, 11 de gener, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, visitarà la ciutat per a lliurar en mà a l'alcalde el reconeixement

La Direcció General de Turisme ha aprovat la sol·licitud de l'ajuntament perquè Dénia siga reconeguda com a Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana, presentada el 16 de novembre passat. Una resolució de Presidència de Generalitat, de 30 de desembre de 2021, fa efectiu el reconeixement, que dimarts, 11 de gener, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, lliurarà en mà a l'alcalde i regidor de Turisme de la ciutat, Vicent Grimalt.

Els requisits per a optar al títol i les obligacions que s'han de complir per al manteniment estan recollides al Decret 5/2020 de 10 de gener, del Consell, de regulació de l'estatut de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Les bases sobre les quals s'assenta aquest reconeixement són la sostenibilitat, la intel·ligència en els sistemes de coneixement i gestió, l'hospitalitat, el codi ètic, la valorització del territori i el paisatge, la rellevància de la cultura, els trets d'identitat i tradició local i la cooperació i participació de les entitats i organitzacions locals en un nou model de governança.

Per a respondre les sol·licituds, es tenen en compte la població turística, les places d'allotjament turístic i de segona residència, l'existència de recursos turístics de primer ordre i el criteri econòmic (el pes del sector turístic a l'economia local).

El reconeixement com a Municipi Turístic obri les portes a Dénia a noves vies especials de finançament per a compensar l'esforç econòmic que suposa atendre la població turística: atenció preferent en les línies de foment econòmic de la Generalitat, les polítiques d'infraestructures i les activitats de promoció turística i dins del Fons de Cooperació Municipal Incondicionat.

Amb aquest reconeixement, Dénia es suma a Benidorm, València, Gandia, Benicàssim, Cullera, el Campello, Peníscola i Calp com a novè Municipi Turístic valencià.

Amb la sol·licitud, l'Ajuntament de Dénia va presentar també el seu Pla de Turisme 2021-2024, el full de ruta per als propers tres anys centrat en criteris com sostenibilitat, accessibilitat, competitivitat i formació, gestió intel·ligent de la destinació, màrqueting i governança compartida entre els sectors públic i privat i la totalitat de la ciutadania, i amb un propòsit de renovació del model turístic des d'aquesta nova perspectiva.

Dénia ja és Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina