Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Presentació del projecte de reurbanització de la glorieta del País Valencià i el seu entorn al veïnat i comerciants de la zona

La regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, va presentar ahir el projecte de reurbanització de la glorieta del País Valencià i el seu entorn als residents, comerciants i hostalers de l’àrea afectada, que van poder plantejar preguntes, dubtes i suggeriments al respecte.


El projecte inclou també la reurbanització dels carrers de Ramon i Cajal, Cop i el carreró de Morant. El pla d’obra s’estructurarà en tres fases: es començarà per la Glorieta i anirà actuant-se després escalonadament en el carrer de Ramón y Cajal i el carreró de Morand (fase 2) i, finalment, al carrer del Cop (fase 3).

 

El nou disseny de la glorieta manté la geometria el·líptica i amplia l'espai dedicat a la vegetació natural, creant noves zones enjardinades al voltant de la plaça, la fisonomia de la qual no canvia, sinó que es restaura. Entre altres elements vegetals, es plantaran huit plataners per a guanyar zona d’ombra, segons va explicar ahir Ripoll a l’auditori. Es conserven també les característiques rajoles vermelles i el paviment petri de la zona central, així com la font.

 

En la pavimentació dels carrers de Ramón y Cajal fins al carreró de Morant i de Cop s’utilitzarà el mateix material i amb igual disposició que en la plaça de la Constitució, “amb la finalitat de donar-li continuïtat a la zona”.

 

L’actuació té un pressupost d’1,2 milions d’euros i un termini d’execució de 9 mesos. La redacció i execució del projecte estan cofinançats per la Diputació d'Alacant, dins del seu Pla d'Inversions i Finançament d'Infraestructures 2020-2023. Per la seua part, l'ajuntament costejarà la part corresponent amb la subvenció dels fons europeus Next Generation confirmada per a Dénia.

 

La regidora de Territori va assenyalar ahir en la reunió que entre el 40 i el 50% del pressupost de l’actuació s’invertirà en renovar les infraestructures de sanejament, aigua potable, enllumenat públic (amb tecnologia LED) i pluvials. Ripoll ha afirmat que l’adequació de pluvials en la zona “és molt important” i “s’amplia amb la connexió de les vivendes a la xarxa, evitant els problemes que ocasionen actualment les eixides d’aigua directes al carrer”.  

 

En definitiva, afirma, “este projecte és un pas més del nostre treball per a aconseguir una Dénia per a les persones i més amable amb la ciutadania”.

 


Presentació del projecte de reurbanització de la glorieta del País Valencià i el seu entor...

Presentació del projecte de reurbanització de la glorieta del País Valencià i el seu entor...

Presentació del projecte de reurbanització de la glorieta del País Valencià i el seu entor...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina