Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia es converteix en seu de la selecció de participants del Festival del Cante de las Minas de la Unió

Els aspirants actuaran el 18 de juny, a l'auditori del Centre Social

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i l'alcalde de la Unió (Múrcia) i president de la Fundació Cante de las Minas, Pedro López Milán, han signat hui l'acord de col·laboració pel qual Dénia es converteix en seu d'una prova selectiva d'aspirants a participar en el LXI Festival Internacional del Cante de las Minas, que se celebra del 28 de juliol al 6 d'agost de 2022.

 

Les proves selectives a Dénia seran el dia 18 de juny, a partir de les 19.30 hores, en el teatre auditori del Centre Social, on el públic podrà gaudir “d'un espectacle molt complet, amb aspirants en les categories de cante, toc, ball i instrumentistes”, ha assenyalat el president de la Fundació Cante las Minas, Pedro López Milán.

 

López Milán ha agraït a l’Ajuntament de Dénia i a la Penya flamenca de la ciutat “l'oportunitat de difondre el nostre flamenc únic, sorgit dels cants nascuts en la serra, en les entranyes de la terra”. “I això és, precisament, el que defensa el festival: reivindicar eixa manera d'expressar-se dels miners, eixa manera de lluitar per la vida” ha afegit.

 

El president de la fundació ha recordat que el Festival del Cante de las Minas ”és el més antic que existeix, així com el de major importància a nivell de concurs”; subratllant, alhora, que el públic de Dénia que assistisca a l'espectacle de la prova selectiva trobarà molt nivell i “podria estar veient als qui seran guanyadors o finalistes del festival”.

 

L'alcalde de Dénia, per part seua, ha destacat que “hui és un dia important per al panorama cultural de la ciutat, ja que aquest conveni de col·laboració incorpora a la nostra oferta cultural un esdeveniment de nivell, que uneix el nom de Dénia a un dels festivals de flamenc més importants del món”.

 

Han assistit també a la presentació i signatura del conveni el regidor de Cultura denier, Raúl García de la Reina, i el coordinador i director de Relacions Externes del festival, Juan Carlos López.

 


Dénia es converteix en seu de la selecció de participants del Festival del Cante de las Mi...

Dénia es converteix en seu de la selecció de participants del Festival del Cante de las Mi...

Dénia es converteix en seu de la selecció de participants del Festival del Cante de las Mi...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina