Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La campanya “Parcs habitats” centra la programació de juny en activitats intergeneracionals que afavorisquen la convivència entre la gent gran i menuda

La Regidoria de Benestar Social continua al mes de juny amb la programació de la campanya “Parcs habitats”. Durant este mes, s’organitzaran activitats intergeneracionals en  col·laboració amb la Regidoria del Major, les Aules de la Tercera Edat i la Llar de Jubilats de Dénia.

La campanya “Parcs habitats” s’emmarca dins de la línia d’actuació “Dénia entorn amable” del Pla Local d’Infància i Adolescència de Dénia. En esta línia, l’objectiu número 1 és que “Dénia siga un entorn que afavorisca les vivències que contribueixen al ple desenvolupament dels xiquets, xiquetes i adolescents”. I per a aconseguir-lo, es plantegen quatre àrees d’actuació, de les quals “Parcs habitats” reuneix dues: Activitats d'oci i temps lliure i Viure els parcs, carrers i places. Com a resultat d’esta combinació, sorgeix esta proposta de dinamització organitzada als parcs de la ciutat.

D’altra banda, des de les primeres reunions de la Mesa d’Infància es posa sobre la taula la conveniència de promoure les relacions intergeneracionals. També s’anuncia la intenció de treballar amb aliança entre els diferents departaments de l’ajuntament per donar una major potència i atendre a diverses perspectives en cada actuació. També es reivindica que es posen en valor i no es perden els oficis dels majors.

Per açò, “Parcs habitats” dedica la programació d’este mes de juny a activitats intergeneracionals que afavorisquen també la convivència de xiquets i xiquetes i persones majors. La programació prevista és:

Dissabte 4 de juny – Boixets master class – C. de la Via – d’11 a 20 hores.

Dissabte 11 de juny – Tai-xi i chikung: demostració i una presa de contacte – Torrecremada-  d’11 a 12 hores.

Dissabte 18 de juny - Coral participativa amb exercicis per a conèixer i educar la veu i altres instruments – Bosc de Diana - d’11 a 12.30 hores

Muixeranga i danses

D’altra banda, la dinamització organitzada als parcs del mes de maig va finalitzar el cap de setmana passat amb un assaig participatiu de la muixeranga de la Marina Alta i un altre del grup Dianium Dansa.

 

El taller de la muixeranga va acostar al públic detalls interessants sobre com pujar-hi o perquè es du la faixa d’eixa manera i alguns xiquets i adults sense por a les altures es van atrevir a fer l’ascens. Després de la jornada d’assaig participatiu, la muixeranga de la Marina Alta ha ampliat el nombre de membres amb unes quantes famílies que hi volen participar.

 

Pel que fa a l’assaig de Dianium Dansa, va ser molt vistós, ja que estan preparant-se per al Corpus i van assajar amb el pal amb cintes, element de les danses d’esta festivitat. Alguns xiquets i xiquetes es van apuntar a un ball d'iniciació i al final, es va improvisar un taller de castanyoles.

 


La campanya “Parcs habitats” centra la programació de juny en activitats intergeneracional...

La campanya “Parcs habitats” centra la programació de juny en activitats intergeneracional...

La campanya “Parcs habitats” centra la programació de juny en activitats intergeneracional...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina