Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia materialitza la seua essència com a Ciutat Creativa de la Gastronomia en una peça decorativa artesanal creada amb posidònia

L’Ajuntament de Dénia ha dut a terme una singular iniciativa que uneix els principis que inspiren el projecte de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia amb la implicació en la protecció i posada en valor de la posidònia. D'aquesta manera, la passió per la gastronomia, la sostenibilitat i preservació del medi ambient i la creativitat que sustenten el projecte de Ciutat Creativa es fusionen i materialitzen en una peça única: un plat decoratiu, que l'ajuntament oferirà com a obsequi en els seus actes protocol·laris, elaborat artesanalment en el Taller de Ceràmica Magari Things de Jesús Pobre, que utilitza la posidònia en diferents fases del seu procés de creació.

 

El plat evoca el fons de la mar i està decorat amb una imprimació de fulles de posidònia. La cocció s'ha realitzat utilitzant la mil·lenària tècnica japonesa “Raku”, que consisteix a traure la peça del forn brusent i ofegar-la en un depòsit de materials combustibles, que, en aquest cas, ha sigut posidònia. Per a aplicar l'esmalt sobre la superfície, els artesans de Magari Things van construir un pinzell fet a partir de la planta marina, perquè el seu traç quedara imprés en el plat. Finalment, en l'empaquetat de l'obsequi, aquest descansa sobre un llit de posidònia.

 

D'aquesta manera, explica la publicació que acompanya a la peça, “per a defensar el cicle natural de posidònia de les nostres platges, tornem a donar-li vida”.

 

L'alcalde, Vicent Grimalt, ha entregat hui un d'aquests plats a la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, durant la seua visita a Dénia per a presentar el Servei de Vigilància de protecció de la posidònia.

 

També va obsequiar amb una peça singular als alcaldes d'Eivissa i Cambrils, amb els quals es va reunir el dilluns en la primera acció conjunta de les tres ciutats dins del projecte experiencial d'ecoturisme “Viu la posidònia”.

Dénia materialitza la seua essència com a Ciutat Creativa de la Gastronomia en una peça deco...
Dénia materialitza la seua essència com a Ciutat Creativa de la Gastronomia en una peça deco...
Dénia materialitza la seua essència com a Ciutat Creativa de la Gastronomia en una peça deco...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina