Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia crea una Oficina d’Estratègies per a coordinar els plans directors que transformaran la ciutat

L’Ajuntament de Dénia ha posat en marxa un nou servei per a coordinar els diferents plans estratègics traçats per a transformar la ciutat amb una perspectiva de futur. L’Oficina d’Estratègies està ubicada en el carrer del Pintor Llorens, número 12, i disposa d’un equip de personal tècnic provinent de la reorganització d’altres serveis com Creama i estarà coordinat per Vicent Martí.

 

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha destacat que l’oficina obri amb dos objectius principals. D’una banda, ha comentat, “en els darrers mesos, el context de pandèmia i crisis mundial ens ha fet insistir especialment en les tendències que parlen de ciutats sostenibles i hem llançat una sèrie de grans plans estratègics en diferents línies bàsiques de transformació de la ciutat amb una perspectiva de futur: el Pla Director Smart City, el Pla Estratègic de Comerç, el Pla de Turisme Sostenible en Destinació, finançat amb els 3 milions dels Next Generation, el Pla de localització i implementació dels ODS de l’Agenda 2030 en les polítiques municipals i també ens vam sumar al projecte Misions València 2030, que ens va reconéixer com a Municipi Innovador i ens ha ajudat a identificar, mitjançant la participació, estratègies d'innovació per a millorar la vida de la ciutadania”.

 

Es tracta, per tant, de projectes que conflueixen en uns objectius comuns, ha assenyalat Grimalt, com són la sostenibilitat, l’impuls a les tecnologies com a eina fonamental de millora del benestar de la ciutadania i també de promoció econòmica, l’aposta per fer un viratge en el camí i trobar un nou model de futur... etcètera. I d’estos objectius comuns naix l’Oficina d’Estratègies, per a coordinar-los i evitar-hi, per exemple, que es solapen accions.

 

Com a segon objectiu principal del nou servei, l’alcalde ha apuntat a la recerca de subvencions per a implementar totes les accions programades.

 

També ha fet notar l’alcalde que la ubicació de l’Oficina d’Estratègies de Ciutat, al barri de la Faroleta-Diana, “és una aposta més per la descentralització de l’administració, per a fer-la més propera a la ciutadania i per a donar vida i impuls als diferents barris de la nostra ciutat”.

 

La regidora de Política d’Ocupació, Comerç i Creama, Sandra Gertrúdix, s’ha centrat en el “paper fonamental” de la nova oficina en la promoció del comerç local, “del qual sabem que és garantia de qualitat, creador d’ocupació, sostenible i un gran motor econòmic per a les ciutats”.

 

Des del servei, doncs, s’impulsaran accions que suposen “fer un bot qualitatiu i quantitatiu en els recursos dedicats a la promoció econòmica”. Com a exemples, Gertrúdix ha citat la realització d’una planificació anual de polítiques i accions de promoció comercial,  el desenvolupament del Pla de Comerç, al qual es destinen més recursos, especialment humans, potenciar la col·laboració amb comerciants i les associacions que els agrupen, accions de modernització del Mercat i continuar impulsant el projecte de Centre Comercial Obert.

 

Així mateix, ha anunciat que es treballarà en projectes com la creació d’una imatge corporativa del comerç de Dénia “que ens identifique i diferencie respecte d’unes altres ofertes”, la implantació de senyalització comercial intel·ligent i senyalització per a facilitar l’aparcament, la creació d’itineraris turístic-comercials o un pla de modernització individual per a comerços, amb oferta formativa.

 

Per tant, el servei de suport al comerç i l’emprenedoria, que fins ara es desenvolupava a les dependències de Creama, passa a l’Oficina d’Estratègies de Pintor Llorens, amb horari d’atenció al públic de 9 a 14 hores. En les dependències de Creama del carrer del Nou d’Octubre es mantenen els serveis de formació, la gestió de l’Aula Mentor i també la de les subvencions de Labora per a plans d’ocupació.

 

Dénia crea una Oficina d’Estratègies per a coordinar els plans directors que transformaran l...
Dénia crea una Oficina d’Estratègies per a coordinar els plans directors que transformaran l...
Dénia crea una Oficina d’Estratègies per a coordinar els plans directors que transformaran l...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina