Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Federació d’associacions de veïns demana solucions per a pal·liar deficiències en temes de sanitat, transport públic, la recollida del fem i la neteja de barrancs

En l’últim Consell de participació veïnal celebrat en l’Espai de Participació de Les Portelles hi van assistir els representants de les associacions de Baix la Mar, Bassetes, Deveses, Montgó i Roques, les quals componen la Federació d’associacions de veïns de Dénia.

El regidor de Participació Ciutadana, Pepe Doménech, va explicar com serà la nova edició de Pressupostos participatius prevista per a setembre de 2022 i la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, va donar compte de l’estat dels projectes pendents de les dues anteriors edicions, els quals s’executaran dins d’aquest any. També va aprofitar per a informar sobre l’estat del Pla General Estructural i les inversions en obra pública previstes per a enguany.

A continuació, la regidora  de Transició Ecològica, Maite Pérez, va donar compte de les novetats del contracte de fem, respecte als serveis que s’han implantat i aquells que l’empresa Urbaser encara tardarà uns mesos a tindre completament operatius degut, segons va justificar la mercantil, a la crisi global de subministraments.

Christine Huc, com a portaveu de la Federació d’associacions de veïns de Dénia, va presentar els punts que constitueixen les preocupacions prioritàries i urgents dels veïns de Dénia. Aquests punts, per als quals la federació demana al consistori el seu suport a la recerca de solucions, són: les deficiències de la salut pública des de l'assistència primària;  el “caos” que viu Dénia per falta de suficient transport públic i la insuficient freqüència d’algunes línies; el contracte de recollida de fem i la neteja dels barrancs en vista de la situació meteorològica i el perill d'incendis.

La representant de Bassetes, Marilín Bertó, va sol·licitar solucions als problemes de saturació, neteja i olors dels contenidors usats pels restaurants. La regidora  de Transició Ecològica va informar sobre la implantació del servei HORECA de recollida porta a porta que anirà solucionant eixes deficiències a mesura que els establiments hi vagen adherint-se.

El president de l’associació de veïns de les Roques, Emilio Gea, va posar el focus sobre el problema de sorolls que retorna al carrer de Loreto i va sol·licitar informació sobre el costum d’alimentar gats als carrers.

Toni Arbona, de Baix la Mar, va indicar la necessitat de instal·lar rotondes en la carretera de les Marines, almenys en el carrer del Rap i en el restaurant Fernando.

Christine Huc de l'associació de veïns del Montgó va sol·licitar un pla d'evacuació general del Montgó i que el consistori tinga en compte aquest  punt que, va recordar, figura en el seu programa electoral.

 

La Federació d’associacions de veïns demana solucions per a pal·liar deficiències en temes d...
La Federació d’associacions de veïns demana solucions per a pal·liar deficiències en temes d...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina