Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia obri una exposició sobre la versió final del Pla General per a donar-li la màxima difusió entre la ciutadania

Es pot visitar a la Casa de la Marquesa Valero de Palma fins al 16 d’agost

Amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania la versió final 2022 del Pla General Estructural, és a dir, la planificació estratègica urbanística que determinarà com va a ocupar-se el territori del terme municipal de Dénia i com van a coordinar-se els usos en eixe territori en els pròxims anys, l’Ajuntament de Dénia ha muntat una exposició amb els apartats més significatius del document que es pot visitar en la Casa de la Marquesa Valero de Palma fins al pròxim 16 d’agost.

 

L’exposició s’ha distribuït en dos sales de les instal·lacions municipals: en una es poden veure panells explicatius dels objectius i estratègies del Pla General i en l’altra, sota el títol “D’on venim?” s’exposen els anteriors plans generals urbanístics de la ciutat –de 1972, de principis dels 90 i de principis dels anys 2000- perquè el públic puga adonar-se’n “del canvi de paradigma en el planejament, que ha passat del concepte de territori com a suport de l’activitat a l’actual model, que el considera un valor, un recurs”, ha assenyalat la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll.

 

Encara que la versió final del Pla General Estructural es pot consultar íntegra a la web de l’Ajuntament de Dénia, “volíem donar un pas més enllà i que l’exposició del planejament no quedara sols en el que marca el reglament, sinó que es faça accessible i propera a la ciutadania”, afegix Ripoll. La regidora reconeix que un pla general “és un document tècnic i complex” i que parlar de plans generals a Dénia “genera molta desafecció entre la ciutadania”. Per açò, per a trencar esta barrera i que el nombre més gran de gent conega una planificació “que té molt a vore amb la qualitat de vida de la ciutadania” es va pensar a fer esta exposició amb una selecció dels ítems més rellevants del pla.

 

Sobre el document, redactat per l’arquitecte José María Chofre i l’equip tècnic del àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Dénia, l’alcalde ha destacat que “reflecteix el model de ciutat que volem, preservant el que ens queda i treballant des d’una visió en què prima la sostenibilitat”. Grimalt ha subratllat, així mateix, “que es tracta d’un planejament fet des de la participació”. Per a acabar, l’alcalde ha felicitat l’equip redactor per la feina feta.

 

 


L’Ajuntament de Dénia obri una exposició sobre la versió final del Pla General per a donar...

L’Ajuntament de Dénia obri una exposició sobre la versió final del Pla General per a donar...

L’Ajuntament de Dénia obri una exposició sobre la versió final del Pla General per a donar...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina