Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Conselleria d’Educació destina 30 milions d’euros del Pla Edificant a la construcció a Dénia del centre de formació professional Gent de Mar i el nou conservatori Tenor Cortis

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat hui, acompanyada per l’alcalde, Vicent Grimalt, i altres membres de la Corporació municipal, els treballs d’ampliació del CEIP Pou de la Muntanya de Dénia, que ja estan al tram final. El Pou forma part dels 44 centres educatius de 18 municipis de la Marina Alta en què la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport està invertint un total de 74,6 milions d’euros en obres de millora i construcció de centres nous.

 “És un plaer vindre a la Marina Alta i veure sobre el terreny les millores d’infraestructures escolars per a les comunitats educatives del CEIP Pou de la Muntanya de Dénia i el CEIP El Trinquet de Pedreguer”, centre que Tamarit també ha visitat este matí.  “És un exemple de com la construcció i millora d’escoles i instituts en col·laboració amb els ajuntaments donen resultats molt positius per a l’educació pública i de qualitat”, ha afegit.

En aquest sentit, la consellera Tamarit ha avançat que “la inversió en la millora d’escoles i instituts a la Marina Alta superarà en breu els 104 milions d’euros, ja que prompte adjudicarem 30 milions d’euros més del pla Edificant per a construir tant el nou Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) Gent de Mar al port de Dénia com el Conservatori Professional de Música Tenor Cortis, també a la capital de la comarca”. 


Pel que fa a l’actuació que s’està executant al Pou de la Muntanya de Dénia, amb una inversió de 2,5 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació, acabarà amb la separació de l’escola en dues ubicacions diferents. Amb l’objectiu que el centre tinga totes les instal·lacions unificades, s’està construint un nou aulari d’Infantil que disposarà de dues aules de 2 anys i sis de 3 a 5 anys. 

La intervenció al CEIP Pou de la Muntanya, que inclou també obres de millora de l'eficiència energètica del centre i la renovació de les pistes esportives i el pati, està entrant en el seu tram final i la previsió és que estiga acabada a final del primer trimestre de 2023. 

9 centres de nova construcció a la comarca

La inversió de 104 milions d’euros que ha planificat el departament de la consellera Tamarit a la Marina Alta inclou la construcció de 9 centres educatius completament nous.

D’aquestes 9 actuacions, una ja està acabada, que és el CEIP La Xara de Dénia, que va obrir les seues portes en gener de 2021, amb la qual cosa es va acabar amb la provisionalitat que vivia aquesta escola, fins aleshores íntegrament en barracons estructurals. L’altra obra que està a punt de finalitzar és el nou institut escola de Xaló.

També es construiran de nou el CEIP Ausiàs March dels Poblets, el CEIP Graüll de Xàbia i els dos centres específics d’Educació Especial de la comarca: el CEE Raquel Payà de Dénia i el CEE Gargasindi de Calp. En tots els casos les actuacions ja estan delegades als ajuntaments per part de la Conselleria. 

A tot això se sumarà en breu la proposta de delegació de competències en l’Ajuntament de Dénia per a la construcció del Conservatori Professional de Música Tenor Cortis en una parcel·la municipal, que disposarà d’una inversió aproximada de 15 milions d’euros per part de la Conselleria. 

Quant a la creació de nous centres i la seua construcció, cal destacar el nou CIPFP Gent de Mar, que s’ubicarà al port de Dénia, centre que es construirà amb una inversió pròxima als 15 milions d’euros i que allotjarà en un futur les titulacions de les famílies professionals de Comerç i Màrqueting i Maritimopesquera.

651.000 euros d’inversió per a instal·lar plaques solars en sis instituts

Paral·lelament, la Conselleria d’Educació està gestionant el programa ‘ZERO, energia de proximitat’ amb l’objectiu d’instal·lar plaques fotovoltaiques en les cobertes dels 360 instituts públics valencians, que proveiran el 100 % d’electricitat a aquests centres i, a més, crearan excedent elèctric per als municipis.

Durant el segon trimestre de 2023, començaran a instal·lar-se plaques solars fotovoltaiques en les cobertes de 114 instituts, entre aquests, 6 de la Marina Alta: els IES Sorts de la Mar i Maria Ibars de Dénia, IES Ifach de Calp, IES Matemàtic Vicent Caselles de Gata, l’IES Pedreguer i l’IES La Mar de Xàbia.

Per tant, ja en aquesta primera fase, la meitat dels instituts públics de la comarca s’equiparan amb energia neta fotovoltaica, amb una inversió global de 651.000 euros per part de la Conselleria. Aquestes instal·lacions suposaran un estalvi econòmic de més de 50.000 euros a l’any en la factura de la llum per cada un d’aquests sis instituts. 

 

La Conselleria d’Educació destina 30 milions d’euros del Pla Edificant a la construcció a Dé...
La Conselleria d’Educació destina 30 milions d’euros del Pla Edificant a la construcció a Dé...
La Conselleria d’Educació destina 30 milions d’euros del Pla Edificant a la construcció a Dé...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina