Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Els treballs de millora en l'estació de bombeig de Rosaleda eviten l'entrada d'aigua salada per a afavorir la reutilització de les aigües residuals després del procés de depuració

L'empresa concessionària de la gestió del cicle integral de l'aigua a Dénia, Aqualia, ha finalitzat les obres de millora en les estacions de bombeig d'aigües residuals de Rosaleda i Escorxador, en el nucli urbà, encomanades per la Regidoria de Transició Ecològica.

 

Les obres han consistit, d'una banda, en la renovació del sobreeixidor de l'estació de bombeig d'aigües residuals (EBAR) de Rosaleda, mitjançant la instal·lació d'un sistema antiretorn actualitzat que evite l'entrada d'aigua de la mar.

 

A aquesta estació arriben les aigües residuals de tot el nucli urbà i també del Montgó. En disposar d'un sobreeixidor que està connectat al calaix de recollida d'aigües pluvials situat al carrer de Patricio Ferrándiz (que acaba desguassant al port), es va comprovar que en episodis de maror, el calaix de pluvials rebia aportacions d'aigua del port i, a causa de l'antiguitat del sistema antiretorn instal·lat i a la falta d’estancació, es produïen entrades d'aigua de la mar en l'estació Rosaleda, incrementant els valors de salinitat de les aigües residuals que arriben a l’EBAR Escorxador i finalment a la depuradora de Dénia-Ondara-Pedreguer.

 

L'actuació propiciarà que els valors de conductivitat de les aigües residuals es vegen notablement reduïts, afavorint la possible reutilització d'aquestes aigües una vegada finalitzat el procés de depuració.

 

D'altra banda, s'ha procedit a la col·locació d'un sistema de detecció, quantificació i registre d'alleujaments en l’EBAR Escorxador, una mesura obligatòria per als punts d'abocament de desbordament.

 

Les obres han tingut un cost de 30.046,65 euros, procedents del fons de reposició d’Aqualia.

Els treballs de millora en l'estació de bombeig de Rosaleda eviten l'entrada d'a...
Els treballs de millora en l'estació de bombeig de Rosaleda eviten l'entrada d'a...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina