Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Regidoria de Comerç rep una subvenció d’1.458.022 euros dels fons europeus ‘Next Generation’

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la regidora de Comerç, Sandra Gertrúdix, han donat compte de la recepció d’una ajuda dels fons europeus Next Generation d’1’4 milions d’euros, per explicar les iniciatives que duran a terme amb el finançament. El pla presenta 13 punts per “transformar el sector comercial minorista de Dénia”.

 

L’execució de les actuacions comptarà amb l’impuls econòmic de les Ajudes per al suport a mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals curts de comercialització, una partida pressupostària sortida dels fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation que gestiona la Secretaria d’Estat de Comerç. Dénia ha estat una de les 13 ciutats valencianes subvencionada; en el cas de Dénia, l’ajuda econòmica ascendeix a 1.458.022 euros. Un pressupost a executar abans del 2023.

 

La finalitat és crear un teixit comercial sostenible i més competent front als reptes actuals com la ciberseguretat, l’impuls del comerç local o l’adaptació al Màrqueting digital, en definitiva “l’impuls d’un nou model de ciutat”.

 

L’alcalde ha destacat que els plans presentats des de les regidories “han obert el camí a aconseguir més de 9 milions d’euros de subvencions del pla Next Generation”. Grimalt apunta que la dotació és fruit de la planificació i el respecte als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). També ha parlat de la necessitat “d’una o vàries associacions de comerç fortes” per tal de donar suport a les actuacions dutes a terme des de la regidoria.

 

Gertrúdix ha ressenyat que el pla recull accions i iniciatives llançades des de la Regidoria de Comerç ja implementades i presents al Pla Estratègic de Comerç 2021-2025, amb la finalitat d’ampliar-les o millorar-les.

 

Contingut del pla

 

Els 13 punts del pla orbiten entorn de tres punts centrals. El primer és l’impuls de la transició verda amb iniciatives com el projecte ‘Bancalet’ amb la intenció de donar suport al comerç local amb un pressupost de 8.593 d’euros, la millora del servei de repartiment sostenible amb 29.040 euros, un programa per a l’erradicació de l’ús de borses de plàstic amb un pressupost de 3.630 d’euros i el soterrament de contenidors de fem per 129.848 euros.

 

El segon punt correspon a la digitalització; totes aquestes actuacions venen a complementar al projecte Marketplace Local. Com iniciatives previstes trobem la implantació del registre de tendències de compra Smart Commerce Dénia per millorar la presa de decisions per part de l’empresariat (89.540 euros); la creació de la plataforma Digital City amb punts d’informació, panells interactius i la senyalització de rutes comercials per potenciar el consum del comerç, a més de redissenyar la marca comercial de Dénia (55.660 euros); la difusió de senyalística digital amb directoris (48.400 euros) i senyalística i sonorització intel·ligent per informar de les places d’aparcament disponibles (96.800 euros); i l’oferiment de tutories per aprendre a emprar eines com el Marketplace Local, les xarxes socials, el Màrqueting digital o la venda en línia (30.250 euros).

 

Com a tercer i últim pilar del pla, s’apostarà pel creixement intel·ligent i sostenible. Aquest punt preveu quatre actuacions principals: la instal·lació de taquilles refrigerades per al repartiment sostenible, és a dir, punts de recollida intel·ligents (46.385 euros); la millora de voreres, mobiliari urbà i corredors amables de l’àrea comercial (1.204.521 euros); la creació d’una aplicació per a vincular el flux de turisme de la ciutat al comerç (21.780 euros); i desenvolupar estratègies de promoció de l’emprenedoria i les aliances comercials mitjançant esdeveniments, promoció i fidelització, amb la finalitat d’atraure els emprenedors per disminuir el nombre de locals inactius a la ciutat (58.080 euros).

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la regidora de Comerç, Sandra Gertrúdix

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina