Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia s'incorpora al projecte ‘Impuls a la Dansa’ per a promoure la presència de creadors locals en la programació cultural anual

Integren la iniciativa, organitzada pel festival Dansa València i el Circuit Cultural Valencià, nou municipis de la Comunitat i la Universitat Jaume I de Castelló

Dansa València va posar en marxa en 2022 un projecte pilot per a descentralitzar i desestacionalitzar el festival. Va nàixer així ‘Impuls a la Dansa’ amb la complicitat del Circuit Cultural Valencià (CCV) i l'objectiu comú d'enfortir la creació local no sols a la ciutat de València i durant les jornades d'abril en les quals se celebra el festival que organitza l’Institut Valencià de Cultura, sinó promoure-la en diferents localitzacions de la Comunitat i al llarg de tot l'any.

 

Aquest matí s'ha presentat en una trobada informal en el Teatre Principal de València un balanç d'aquesta primera experiència i s'han anunciat les novetats d’Impuls a la Dansa 2023. A la cita han acudit tant els representants polítics i programadors culturals dels municipis i entitats participants la passada edició -Villena, Silla, el Puig de Santamaría, Aldaia i la Universitat Jaume I de Castelló- com delegats de les cinc localitats que s'incorporen enguany, entre les quals està Dénia amb Aielo de Malferit, Borriana, Almassora i el CCCE L'Escorxador d'Elx. El regidor de Cultura, Raül García de la Reina, i la tècnica de Cultura de Dénia, Maribel Font, al costat dels altres representants municipals, han sigut rebuts pel secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López; el director general de l’IVC, Abel Guarinos; i el director adjunt d'Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García.

 

‘*Impuls a la Dansa’ consta de dues línies de treball: la formació d'un col·lectiu de programadors i programadores d'espais escènics municipals per a acostar-los a la realitat de la creació coreogràfica que es duu a terme dins i fora del nostre territori i proporcionar-los coneixements perquè acullen a aquests creadors locals en els seus municipis i, d'altra banda, les estades i mediacions remunerades d'artistes i companyies valencianes en els municipis adherits al programa.

 

Impuls 2023

 

En 2023 el projecte estarà integrat per 10 espais: cinc dels ja implicats en 2022 i altres cinc més de nova incorporació. La coordinadora d’Impuls a la Dansa, Elba Torres, ha confirmat el bon acolliment que ha tingut la iniciativa entre els municipis del Circuit en comentar que per a 2023 hi ha hagut cinc localitats que s'han quedat en reserva. L'organització espera incorporar-los en pròximes edicions.

 

Enguany hi ha previstes sis estades de mediació amb escoles i col·lectius, modalitat en la qual participarà Dénia; dues tècniques i dues de creació. Per a la formació es tornarà a visitar LaGranja, i L’Escorxador, i s'incorpora L’Assut de l’Art (Castelló) així com una fira estatal. Finalment, hi ha tancada una trobada amb els responsables de Pro360, el projecte homòleg català.

 

L'organització ha previst una acció de mediació amb els públics locals en cada espai participant, desenvolupada per DANZATE gràcies a la col·laboració del CCV.

 

Convocatòria a artistes

 

Amb la finalitat de cobrir les estades i mediacions esmentades, Dansa València obrirà en els pròxims dies una convocatòria per a la selecció de 10 projectes que seran implantats en espais públics municipals amb la participació del CCV i els espais implicats.

 

Aquesta convocatòria va dirigida a artistes i companyies que treballen en les àrees de la dansa i les arts del moviment i que desenvolupen propostes de creació i mediació. Els projectes tindran com a objecte la investigació, la creació, l'assaig o la producció tècnica d'un espectacle de dansa, d'arts del moviment i/o la mediació artística.

 

Elba Torres ha valorat positivament l'acolliment de la convocatòria en l'edició passada, per a la qual es van presentar un nombre elevat de companyies i artistes professionals. “Va haver-hi propostes de totes les províncies i de perfils diversos, tant emergents com més establits, dels quals sis es van convertir en projectes realitzats. La iniciativa va suposar que 18 professionals establiren altres punts de connexió amb el territori, amb els seus diferents espais professionals i amb els seus públics”.

 

Les bases de la convocatòria d'enguany es podran consultar pròximament en la pàgina web de Dansa València: https://dv.ivc.gva.es/es.

Dénia s'incorpora al projecte ‘Impuls a la Dansa’ per a promoure la presència de creador...
Trobada de participants de l'edició 2023 a València

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina