Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Casa de Torrecremada començarà a funcionar com a seu del campus universitari UA-Dénia l'any 2024

Les infraestructures del campus -aulari per al Grau en Gastronomia i Arts Culinàries i altres, un nou edifici de la UNED, una residència d'estudiants o centres d'investigació- es projecten en la zona de la Pedrera

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, amb la rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i altres membres de la Corporació, ha visitat les obres del futur campus de la Universitat d'Alacant a Dénia, i ha declarat que “els treballs de rehabilitació de l'edifici de Torrecremada avancen a molt bon ritme, per la qual cosa sí que complirem amb els terminis establits, que preveuen que aquesta primera fase d'execució d'obres finalitze entre els mesos d'octubre-novembre d'enguany”. Una vegada equipades les instal·lacions, la Casa de Torrecremada podrà tindre ús l'any 2024.

 

“Aquest nou campus de Ciències Gastronòmiques suposarà un impuls per a la investigació i transferència en el sector agroalimentari de l'hostaleria de la Comunitat que situarà a Dénia com un referent de la gastronomia mediterrània, a més de formar a professionals altament preparats per a competir en mercat laboral”, ha assenyalat la consellera.

 

La reforma de l'edifici de Torrecremada, original del segle XIX, de propietat municipal i inclòs en el Catàleg de Béns i Espais Protegits del municipi, té un cost de 2,5 milions d'euros, que financen al 50% la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Dénia. A més, cal sumar una aportació de 200.000 euros procedents de Fons Next GenerationEU que l'ajuntament ha aconseguit per a destinar-los a l'equipament necessari per a la seua posada en funcionament.

 

Una vegada finalitzades les obres, la Casa de Torrecremada es convertirà en la seu del campus universitari UA-Dénia i edifici rectoral, dotat d'aules, tallers, despatxos, cafeteria i sala multifuncional per a conferències i exposicions. Aquest edifici serà seu també del projecte “Dénia – Festival de les Humanitats”.

 

El projecte es complementa amb la construcció d'un edifici en la zona de la Pedrera, en terrenys situats enfront de l'IES Historiador Chabás, on s'impartirà el Grau en Gastronomia i Arts Culinàries de la UA i que serà el nucli dels posteriors desenvolupaments del campus universitari. La regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, ha afirmat que l’Ajuntament de Dénia ha obtingut en la convocatòria “Pla de Sostenibilitat Turística en Destí-Pla Nacional d’Enogastronomia 2022” una subvenció de 1, 3 milions d'euros per a la redacció del projecte d'aquest futur edifici.

 

Ripoll ha afegit que el desenvolupament del campus exigirà un volum important de sòl dotacional, per la qual cosa l'ajuntament redactarà un pla especial en aquesta zona de la Pedrera on, a més de la construcció de l'edifici per a estudis del Grau en Gastronomia i Arts Culinàries de la UA, se situe un nou edifici de la UNED, una residència d'estudiants, centres d'investigació i altres serveis.

 

Aquesta oferta acadèmica es complementaria amb altres estudis de postgrau oferits per GASTERRA en Torrecremada, estimant que el futur campus acolliria entre 600 i 800 alumnes per any.

 

L'alcalde, Vicent Grimalt, ha afirmat que “el projecte les bases del qual hem assentat, en el qual col·laborem l’Ajuntament de Dénia, la Generalitat i la Universitat d'Alacant, amb el suport de fons europeus, canviarà el futur de Dénia i la Marina Alta i tindrà un impacte durador sobre la resiliència econòmica i social, la sostenibilitat, la competitivitat a llarg termini i l'ocupació a la nostra ciutat i a la comarca”.

 

La rectora de la UA, Amparo Navarro, per part seua, ha indicat que aquest projecte farà de Dénia “un centre culinari que serà referent de la investigació i la innovació en gastronomia” dins i fora de la Comunitat Valenciana.

La Casa de Torrecremada començarà a funcionar com a seu del campus universitari UA-Dénia l&#...
La Casa de Torrecremada començarà a funcionar com a seu del campus universitari UA-Dénia l&#...
La Casa de Torrecremada començarà a funcionar com a seu del campus universitari UA-Dénia l&#...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina