Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Presentació de la guia ‘Itineraris de Memòria Democràtica: Dénia’

L’Ajuntament de Dénia, des de l’Arxiu municipal, ha col·laborat amb la Comissió Cívica d’Alacant per a la Recuperació de la Memòria Històrica en l’elaboració de la guia Itineraris de Memòria Democràtica: Dénia, un projecte subvencionat íntegrament pel Ministeri de la Presidència i Memòria Democràtica que inclou també l’edició de les guies en les ciutats d’Oriola i Monòver. Tres ciutats de la província d’Alacant escollides per ser indrets en els quals es van desenvolupar esdeveniments importants durant els anys de la Guerra Civil. L’edició dels itineraris està coordinada des de la Universitat d’Alacant.

L’itinerari de memòria democràtica dedicat a Dénia està escrit per Teresa Ballester, historiadora pionera en l’estudi de la República i la Guerra Civil a la Marina Alta, i Rosa Seser, arxivera de Dénia. Ambdues han aconseguit presentar un treball sintètic però amb gran rigor històric i ben il·lustrat amb fotografies i documents procedents dels fons de l’Arxiu municipal de Dénia.

La guia inclou els llocs emblemàtics de la Dénia de la República, la guerra i el primer franquisme, composant un itinerari urbà d’unes dues hores i mitja amb nou espais significatius de parada. A més, es suggereixen un conjunt de visites complementàries pels voltants de la ciutat: al cementeri, l’avenc del Montgó o els vestigis del sistema defensiu.

L’objectiu és donar difusió al públic en general i, en especial, al món escolar, dels fets d’aquest període tan significatiu per a la nostra història. Cal situar els fets en l’espai per tal de fer-los reals, amb la idea final de posar en valor la democràcia i la convivència pacífica.

 

La guia Itineraris de Memòria Democràtica: Dénia es presenta dimecres 29 de març, a les 19.30 hores, a la Biblioteca pública municipal de Dénia.

Els assistents a l’acte rebran d’obsequi un exemplar.  

 

 

Presentació de la guia ‘Itineraris de Memòria Democràtica: Dénia’

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina