Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia presenta la programació per a la celebració de l’Orgull LGTBI+

El 28 de juny es reivindica l’Orgull LGTBI+; amb aquest motiu, la Regidoria d’Igualtat i Diversitat ha dissenyat una programació amb xarrades, exposicions i tertúlies durant els mesos de juny, juliol i agost.

 

Les activitats començaran el dilluns 5 de juny amb la xarrada ‘Diversitats sexuals i identitats sexuals a la infància i adolescència’, a les 19 hores, en la Biblioteca municipal de Dénia, a càrrec del sexòleg i psicoterapeuta Vicent Bataller Perelló.

 

El divendres 16 de juny s’instal·larà el photocall ‘Ales per a la diversitat’ en els baixos de l’Ajuntament de Dénia.

 

El dijous 22 de juny es podrà assistir a la conferència ‘Sexualitat i diversitat funcional’, impartida per la psicòloga i sexòloga Paula Peña; aquesta tindrà lloc a la Biblioteca municipal de Dénia, a les 19 hores. Per altra banda, aquest mateix dijous s’inaugurarà l’exposició ‘Referents LGTB: Voices’; amb imatges instal·lades a la Casa de la Cultura, el teatre auditori del Centre Social, les instal·lacions de Joventut (ronda de les Muralles) i la Biblioteca municipal. L’exposició ha sigut cedida per l’ajuntament de Fuenlabrada i es podrà visitar fins al dimarts 4 de juliol.

 

El dia central de la reivindicació, el dimecres 28 de juny, es llegirà un manifest, a la 1 del migdia, en la plaça de la Constitució. Més tard, a les 20 hores, s’emplaçarà a Els Magazinos la tertulia ‘Parlem sobre diversitat afectiva-sexual, de gènere i familiar’, moderada pel president de Diversitat i membre professional del Consell Valencià LGTBI, Juan David Santiago.

 

El dissabte 1 de juliol, a les 20 hores, en el teatre auditori del Centre Social, la companyia Nueve Musas Producciones representarà Maricas Todas, de Dany Visiedo. L’entrada és gratuïta fins a esgotar aforament.

 

Per tancar la programació, el dilluns 17 de juliol s’inaugurarà l’exposició urbana ‘Planificant la diversitat LGTBI+. Art i cultura’, en la Glorieta del Pais Valencià. La mostra es podrà visitar fins al diumenge 6 d’agost.

 

Dia Internacional contra la LGTB+fòbia

 

El dimecres 17 de maig es va celebrar el Dia Internacional contra la LGTB+fòbia. Amb aquest motiu la setmana passada es va realitzar la donació de 369 llibres sobre educació afectiva-sexual als centres educatius de Dénia, la Xara i Jesús Pobre i el Centre de Menors de les Rotes, el Tapis i Creama, per a l’alumnat d’infantil, primària, secundària i batxillerat.

 

Per a l'etapa infantil de 0 a 3 anys, destaquen títols com Elmer, Emociona'm o Federico i les seues famílies; en els centres d'Educació Infantil i Primària (CEIP), destaquen títols com Els homes no ploren, El meu cos és meu!, Iguals però diferents, El consentiment (per a xiquets i xiquetes!) o El meu cos està boig, entre altres, i per a alumnat de 12 a 18 anys, Parlem d'adolescència, Mites vells i nous sobre sexualitat, LGTB per a principiants o Dona'm un like. A més de llibres per a l'alumnat, s'han afegit alguns títols per al professorat, destacant Educació sexual i Com educar en la diversitat afectiva-sexual en els centres escolars.

 

Aquesta iniciativa ja es va dur a terme als centres educatius de la ciutat amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, 25 de novembre.

Dénia presenta la programació per a la celebració de l’Orgull LGTBI+
Dénia presenta la programació per a la celebració de l’Orgull LGTBI+
Dénia presenta la programació per a la celebració de l’Orgull LGTBI+

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina