Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia comença hui el servei de socorrisme i vigilància en les platges fins a l’1 d’octubre

El regidor de Platges, Pepe Doménech, ha explicat en roda de premsa les novetats per a l’estiu 2023 del serveis que es presten a les platges de Dénia.

 

El servei de socorrisme i vigilància en les platges comença hui, 1 de juny, una setmana abans que l’any passat. El servei s’estendrà fins a l’1 d’octubre i tindrà un horari d’11 del matí a 19 de la vesprada en juny i setembre i de 10:30 a 20 hores en juliol i agost. L’equip de socorrisme i vigilància estarà conformat per un total de 100 persones, arribant a treballar 62 persones diàriament en la temporada alta –juliol i agost-. El servei es mantindrà fins a l’1 d’octubre.

 

Hi haurà 8 postes de socorrisme i 20 cadires de vigilància, comptant la que s’ha afegit en la platja Costa de la Calma, en el carrer del riu Altaret.

 

Per altra banda, la Cova Tallada comptarà amb una persona encarregada de la vigilància del 15 de juny al 31 de juliol, entre les 14 i les 20 hores.

 

Enguany continuarà el servei de megafonia informativa que es va posar en marxa l’any passat. L’horari serà de 10:30 a 12:30 hores i de 6 a 7 hores de la vesprada “per a respectar el descans els veïns”, ha apuntat Doménech. Els missatges s’emetran aquest estiu, a més d’en castellà i valencià, en anglés i francés, en els punts més concorreguts de les 8 platges de la ciutat.

 

El regidor també ha puntualitzat que, des de hui, la presència de gossos a les platges queda restringida a la de l’escullera nord i ha recordat la prohibició de fer foc la nit de Sant Joan. A més, ha comentat que es pot conéixer l’estat de les platges a temps real mitjançant l’aplicació mòbil Safe Beach.

 

Servei adaptat de bany

 

Un any més, l’Ajuntament de Dénia pretén facilitar el bany a les persones amb mobilitat reduïda. El servei de bany adaptat es durà a terme en les platges de Marineta Cassiana, Punta del Raset, Marines (carrer de Mascarell) i Bovetes (carrer de Passarell), en juliol i agost, d’11 del matí a 19 hores de la vesprada. El període del 15 al 30 de juny i de l’1 al 15 de setembre només es prestarà servei a la platja de Punta del Raset, de 11 a 19 hores.

 

A l’inventari de material adaptat s’han inclòs una llitera i una caseta vestidor més ampla. A més, s’han adquirit mitjançant una subvenció de 3.000 euros de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dues grues i passarel·les enrotllables per a facilitar l’accés a l’aigua que es destinaran a les platges de Punta del Raset i Marineta.

 

Per fer ús del servei s’ha de demanar cita prèvia al número 670 79 09 39, en un període màxim de tres dies d’antelació en el cas d’usuaris individuals. Els grups de més de 5 persones hauran d’informar amb una setmana d’antelació per a poder gestionar els mitjans necessaris i la ubicació del grup.

 

Abalisament, neteja i banys públics

 

El 15 de juny serà la data d’inici de la temporada alta de neteja de platges, la qual es realitzarà per la nit (de 0 a 8 hores) amb una pala frontal, dues màquines garbelladores, dos tractors i una plantilla de 23 persones en temporada alta; incloent l’ús d’una pala giratòria eventualment en la cala del Trampolí, la desembocadura del riu Girona i el barranc de l’Amboixar. El servei es realitzarà fins al 30 de setembre. A més, les costes comptaran amb bateries de contenidors per a reciclar en els accessos principals

 

Pel que fa a l’abalisament, s’instal·laran 11 canals d’entrada i eixida d’embarcacions en les platges de les Rotes, Marineta, Marines, Bovetes, Molins, Almadrava i Deveses.

 

Paral·lelament, s’han instal·lat dos nous banys públics a la platja de les Marines i al Blay Beach. Aquests estaran operatius durant tota la temporada de socorrisme.

 

Biblioplatges i senyalització

 

Al mes de gener es van invertir 11.990 euros (IVA inclòs) en la renovació dels cartells dels accessos a les platges des de la carretera de les Marines. Així mateix, es va procedir a la renovació dels senyals dels accessos a les postes sanitàries de les platges de l’Almadrava, els Molins i les Deveses. Aquesta iniciativa continuarà amb la resta de cartells, de Nova Dénia a les Deveses, renovant-se també tres panells de conducta a la platja de Molins.

 

També a principis d’any es van instal·lar passarel·les de formigó en el Raset, Marineta Cassiana i Marines, la renovació de l’empedrat del passeig de les Rotes i l’adquisició de dues casetes destinades al servei biblioplatja.

 

 

En total, assegura el regidor, les actuacions han suposat una inversió de 70.000 euros, aproximadament.

 

Per al servei de les biblioteques a les platges l’empresa concessionària del servei de socorrisme contractarà a quatre persones, dues de Creama Dénia i altres dues de la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE).

Dénia comença hui el servei de socorrisme i vigilància en les platges fins a l’1 d’octubre
Dénia comença hui el servei de socorrisme i vigilància en les platges fins a l’1 d’octubre
Dénia comença hui el servei de socorrisme i vigilància en les platges fins a l’1 d’octubre

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina