Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Alumnat del CIPFP de Dénia rep el certificat del programa ‘Servei Responsable’

Un grup de 31 alumnes i alumnes dels cicles formatius de cuina i gastronomia, direcció de cuina i servei en restauració del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Dénia va rebre els dies 2 i 5 de maig la formació del programa ‘Servei Responsable’.

 

La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de Dénia va impartir aquest curs, el qual es troba dins del Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències en el Sector Hostaler, iniciativa sorgida de la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i el Ministeri de Sanitat. L'objectiu és promoure l'oci segur, responsable i de qualitat en l'hostaleria, dotant als i les futures professionals del sector amb les eines per a reduir els riscos associats al consum abusiu d'alcohol o altres substàncies entre la clientela.

 

La formació es va basar en tres eixos fonamentals: la implicació dels professionals de l'hostaleria en la prevenció, la informació sobre els efectes, riscos i normativa relativa a les drogues i l'adquisició d'habilitats per a afrontar situacions conflictives en relació al consum d'estupefaents i alcohol.

 

El dimecres 14 de juny se'ls va fer entrega d'un diploma que corrobora el seu coneixement en mesures de contenció de situacions difícils, la capacitat per a afavoreixen la prevenció de riscos (com ara caigudes, baralles o marejos, per exemple) o l'habilitat de detectar els efectes i riscos de l'alcohol en funció de la quantitat consumida. El lliurament dels distintius en el CdT simbolitza, segons comenta l'equip tècnic de l'UPCCA, la posada en valor dels i les futures professionals com a agents de salut en la prevenció d'addiccions en l'oci hostaler de Dénia. També es va agrair la implicació del centre en aquestes jornades formatives.
 

Alumnat del CIPFP de Dénia rep el certificat del programa ‘Servei Responsable’
Alumnat del CIPFP de Dénia rep el certificat del programa ‘Servei Responsable’

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina