Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia

Hui s’han celebrat a l’ajuntament de Dénia dos plens extraordinaris. El primer amb un únic punt: el sorteig de membres de les meses electorals per a les eleccions generals del 23 de juliol.

 

A partir de demà dissabte es notificarà a les persones interessades la seua selecció com a membres de mesa electoral. A més, el dia 19 de juliol, a les 19 hores, en el Centre Social, es convocarà als components de les meses a una reunió informativa per a facilitar-los dades i informació sobre les funcions que hauran d’exercir durant la jornada electoral.

 

En este procés electoral a Corts Generals només poden votar les persones espanyoles majors d’edat inscrites en el cens electoral, tant residents a Espanya com en el estranger. Així, a Dénia, el 23 de juliol pròxim podran votar, segons dades del cens electoral, un total de 29.801 persones: 28.073 residents a Espanya i 1.728 amb residència permanent a l’estranger. Al terme municipal s’hi instal·laran 49 meses electorals: 46 a Dénia, 2 a la Xara i una a Jesús Pobre.

 

En el ple extraordinari celebrat hui s’ha informat que, igual que en les passades eleccions, hi haurà a Dénia tres col·legis electorals –els ubicats en la residència de Santa Llúcia, l’hospital de la Pedrera i al Centre de Salut de Joan Fuster- on, seguint les mesures Covid, els membres de les meses electorals i apoderats hauran de portar mascareta durant tota la jornada i les persones que vagen a votar se l’hauran de posar mentre romanguen en el recinte. L’ajuntament facilitarà les mascaretes a l’entrada dels col·legis. Així mateix, s’ha recordat que el col·legi electoral de l’estació d’FGV (passeig Saladar, 126) ha passat al teatre-auditori del Centre Social (c. Calderón, 4, porta esquerra), degut a la posada en marxa del servei de TRAM Dénia-Alacant.

 

Nomenaments i atribucions

 

En el segon plenari s’ha donat compte dels escrits de constitució dels grups polítics i de designació dels seus portaveus i dels decrets d’Alcaldia de nomenament de tinences d’alcaldia, nomenament de membres de la Junta de Govern Local; de delegació d’atribucions de l’alcaldia en la Junta de Govern Local i el de delegació d’atribucions de l’alcaldia en membres de la Corporació.

 

A més, l’orde del dia incloïa la votació dels punts següents:

 

  • Càrrecs electius a exercir en règim de dedicació exclusiva i parcial i fixació de les retribucions corresponents i de les indemnitzacions i dietes de la resta de membres de la corporació, aprovat per majoria amb els vots afirmatius de PSPV i Compromís i els vots negatius dels grups Gent de Dénia, Vox i Partit Popular.
  • Creació i composició de les comissions informatives permanents, aprovat per unanimitat.
  • Periodicitat de les sessions dels òrgans de govern i comissions informatives, aprovat per majoria amb els vots de PSPV, Compromís, Vox i Gent de Dénia i el vot en contra del Partit Popular.
  • Número, característiques i retribucions del personal eventual, aprovat amb el vot favorable de PSPV i Compromís, els vots en contra de Partit Popular i Vox i l’abstenció de Gent de Dénia.

 

Tota aquesta informació relativa a la nova Corporació municipal podrà ser consultada en breu en el Portal de Transparència de l’Ajuntament de Dénia.

 

Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia
Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia
Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina