Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Una tortuga desova 85 ous en la platja del Marge Roig

Per primera vegada en la Comunitat Valenciana, la major part de la fresa s’ha traslladat a un altre niu en una platja controlada del municipi que estarà vigilat per voluntariat fins que nasquen les cries

Aquesta nit una tortuga ha desovat en la platja del Marge Roig. L’avís s’ha rebut cap a les 00.15 hores i immediatament s'ha iniciat el protocol d’actuació amb l’Oceanogràfic i la UPV. Personal del Servei Ambiental Marí i de Pesca de l’Ajuntament de Dénia i Policia Local de Dénia han acudit al punt de posta fins a l’arribada de representants de la UPV, la Universitat de València i membres de les Ong que s’encarregaran de la vigilància dels nius.

 

Hi havien 85 ous, dels quals s'han traslladat 72 a la platja de les Albaranes, a un lloc que estarà vigilat per voluntariat fins al 15 de setembre, aproximadament, data en què naixeran les cries. El trasllat dels ous ha finalitzat a les 5 de la matinada. La resta d'ous s’ha portat a l'Oceanogràfic.

 

 

És la primera vegada en un municipi de la Comunitat Valenciana que es traslladen els ous a un altre niu d’una platja controlada en la localitat on s’han trobat. Així mateix, Dénia és l’únic municipi valencià on han aparegut tres nius de tortugues enguany.

 

La tortuga que ha post els ous ja estava monitoritzada. És diu Diana, perquè la primera vegada que va eixir a desovar ho va fer a Dénia.

 

 

Rorquals

 

D’altra banda, este matí, poc abans de les 11 hores, el Servei Ambiental Marí i de Pesca ha rebut avís d’uns particulars que estaven veient tres exemplars de balenes rorquals nadant per les aigües front a la costa de les Marines, a l’altura de la urbanització La Naranja.

 

S’ha comunicat el fet a la UPV, que ha enviat un equip davant del port per a esperar-les i fer-los seguiment.

 

Cavallets de mar

 

Per últim, dimecres passat, un equip de l’Oceanogràfic de València es va traslladar a Dénia per a fer una solta de cavallets de mar, dins del projecte de reintroducció de l’espècie en  aigües del litoral valencià que treballa juntament amb la Conselleria de Transició Ecològica.

 

Vora una dotzena d’exemplars van ser alliberats en la platja de les Deveses, fent la solta des de l’embarcació del Servei Ambiental Marí i de Pesca de l’Ajuntament de Dénia.

Fotos: Universitat Politècnica de València i Ajuntament de Dénia
Fotos: Universitat Politècnica de València i Ajuntament de Dénia
Foto: Oceanogràfic València

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina