Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia porta el fang de la Marina Alta a la gran festa ceràmica de Manises

Dénia ha estat present aquest cap de setmana en la Festa de la Ceràmica de Manises, un esdeveniment anual que posa de manifest la gran tradició i el potencial innovador d’un sector artesanal i industrial que ha portat el municipi de l’Horta a formar part de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO. Manises, integrada en l’àmbit de l’Artesania i les Arts Populars, ha convidat enguany a la festa a les altres dos ciutats valencianes de la xarxa UNESCO: Llíria, ciutat de la Música, i Dénia, de la Gastronomia.

 

Durant dos dies l’artesana Cristina Pedrós Vila, del taller Defangcuit de Jesús Pobre, ha exposat el seu treball i ha impartit tallers per a xiquets i adults en l’estand de Dénia. Cristina Pedrós fa peces artesanes úniques, per a ús domèstic o com objectes decoratius, que connecten directament amb l’entorn natural. Part del material mostrat utilitzava pols de cendra de sarment de ceps de moscatell per a aconseguir textures i colors singulars. La ceramista té una relació personal estreta amb Manises, ja que s’havia format i ha impartit cursos en la prestigiosa Escola de Ceràmica de la ciutat.

 

La delegació de Dénia, encapçalada pel director de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, va ser rebuda per l’alcalde de Manises, Javier Mansilla, i en companyia dels representants d’altres Ciutats Creatives de diverses parts del món, va visitar el Museu de Ceràmica, que recull un impressionant recorregut per la producció dels artesans i les empreses de la localitat al llarg de la història: objectes de la llar, vaixelles, taulells decoratius, teules, paviments, etc.

 

En la Festa de la Ceràmica els artesans, les empreses i les associacions de ceramistes han tret els tallers al carrer per exposar el seu treball i fer participar la població en una activitat que ha marcat la imatge, la fama i la vida de la ciutat de Manises. En la trobada també han estat presents artesans de les ciutats de Madaba (Jordània), Kütahya (Turquia), Paducah (Estats Units) i Barcelos (Portugal), que com Manises formen part de l’àmbit d’Artesania i Arts Populars de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO. Els representants de Dénia van aprofitar la reunió per intercanviar informació i establir contactes amb totes elles.

 

 

Dénia porta el fang de la Marina Alta a la gran festa ceràmica de Manises
Dénia porta el fang de la Marina Alta a la gran festa ceràmica de Manises
Dénia porta el fang de la Marina Alta a la gran festa ceràmica de Manises

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina