Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Peces rebutjades de l’antic ferrocarril Alacant-Dénia cobren vida en l’escultura 'Hemeroskopeion' de Víktor Ferrando que presideix l’entrada a l’estació del TRAM

Carrils, travesses i ballestes de tren de l’antic ferrocarril Alacant-Dénia que esperaven el seu destí d’acabar en una foneria a milers de quilòmetres d’ací han recobrat una nova vida en les mans de l’escultor Viktor Ferrando, el qual, emprant més de cinc tones i mitja d’este material de rebuig de principis del segle XX, ha creat Hemeroskopeion, l’escultura que presideix l’entrada a l’estació del TRAM d’Alacant a Dénia i que hui s’ha presentat en societat.

 

El projecte naix d’una idea de Ferrando recolzada des dels inicis pel Rotary Club Dénia i l’Ajuntament de Dénia, amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i patrocinadors. Una idea que uneix la importància del reciclatge i de la recuperació del patrimoni històric amb un homenatge a la història més ancestral de la ciutat.

 

Hemeroskopeion pren el seu nom d’aquell que els primers colons grecs van atorgar a Dénia. Significa “torre de guaita” i açò vol simbolitzar l’escultura: una talaia que dona benvinguda i protecció a residents i visitants del municipi, segons explica el propi artista.

 

Una peça que és també història recent de Dénia i està ubicada en un lloc emblemàtic, on fa un segle s’erigia l’estació del tren a Alacant, ha recordat l’alcalde, Vicent Grimalt.

 

Grimalt ha agraït la implicació del Rotary Club Dénia en el projecte i ha destacat l’estreta col·laboració que mantén amb l’Ajuntament de Dénia, especialment en allò relacionat amb l’àmbit del benestar social.

 

“Espere que la gent se n’adone –ha afirmat Grimalt- de la importància de reciclar els materials i conservar la història d’un mitjà de transport sostenible com el tren”. Un servei “que fa molta falta que ens connecte de nou amb el nord, amb València”, ha reivindicat.

 

Per part dels representants del Rotary Club, tant el governador de districte, Pepe Ibáñez, com la presidenta actual del club denier, Clara Femenía, han coincidit a afirmar que la implicació en la comunitat en què viuen, en la nostra cultura i la nostra història i, especialment, en el seu manteniment “és un valor rotari” que els ha portat, des del principi, a fer-se  “còmplices” del projecte de Viktor Ferrando.

 

Peces rebutjades de l’antic ferrocarril Alacant-Dénia cobren vida en l’escultura 'Hemero...
Peces rebutjades de l’antic ferrocarril Alacant-Dénia cobren vida en l’escultura 'Hemero...
Peces rebutjades de l’antic ferrocarril Alacant-Dénia cobren vida en l’escultura 'Hemero...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina