Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia explica l'inici de la huitena etapa de la Volta Ciclista a Espanya des del municipi

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, l'edil de Protecció Ciutadana, Javier Scotto, i el regidor d'Esports i Joventut, Valentín Alcalá, han presentat hui tota la planificació que es durà a terme amb motiu de l'inici de la huitena etapa de la Volta Ciclista a Espanya 2023, que tindrà la seua eixida a Dénia, el 2 de setembre de 2023, i recorrerà 164,8 quilòmetres de l'interior de la Costa Blanca, i finalitzarà en Xorret de Catí.

 

L'alcalde, Vicent Grimalt, ha assenyalat que el fet de tindre l'eixida de la huitena etapa de la Volta Ciclista a Espanya és un esdeveniment importantíssim per a la ciutat, “Dénia viurà un esdeveniment únic que traspassa el vessant esportiu per ser, la Volta Ciclista a Espanya, un dels més grans esdeveniments de major potencial turístic de tot el país”. Enguany, segons ha dit Grimalt, “es repetiran, trenta-tres anys després, aquelles icòniques imatges de TVE de l'eixida de l'etapa Dénia-Múrcia, de 1990, amb l'escamot de ciclistes esperant, imatges que van donar a conéixer la Dénia actual a tothom”. L'alcalde ha ressaltat que “aquesta és la millor manera de començar el curs al setembre, amb un esdeveniment que, a més de la repercussió mediàtica que tindrà l'esdeveniment que es retransmetrà en totes les cadenes televisions des de l'aire i des de terra, és una gran promoció per a Dénia, que reportarà grans beneficis al sector hostaler de la ciutat pel gran nombre de persones que acudirà a aquesta cita esportiva”. A més, Grimalt ha dit que “amb aquesta cita al final d'un estiu, que ha sigut excepcional, enllacem ja amb altres dos esdeveniments que consoliden la tan buscada desestacionalització turística: el festival gastronòmic D*na, el cap de setmana del 30 de setembre i l'1 d'octubre, i la segona edició del Dénia Festival de les Humanitats, del 26 al 28 d'octubre.

 

Finalment, l'alcalde ha convidat a tots els deniers “a participar i ser testimonis d'aquesta fita històrica esportiva”, però també ha fet una crida a la ciutadania, als residents i turistes, perquè siguen “molt pacients i prudents, atés que la ciutat romandrà pràcticament paralitzada durant el pas dels ciclistes, hi haurà molts carrers tallats, i hi haurà moltes entrades a Dénia col·lapsades” i ha demanat la màxima col·laboració de la ciutadania per a garantir en tot moment la seguretat del recorregut i sobretot ha demanat a la gent que no utilitze els cotxes i que “puguem gaudir sense incidències d'aquest dia tan especial”.

 

Per part seua, Valentín Alcalá, regidor d'Esports, ha comentat que “com ha dit l'alcalde, aquest és un esdeveniment que ens posiciona turísticament i pot ser un precedent per a altres esdeveniments esportius futurs” i s'ha confeccionat un recorregut pel centre de la ciutat, per a ensenyar les zones i barris més emblemàtics de Dénia. A més, l'edil ha destacat el vessant esportiu de l'esdeveniment, “sent un objectiu que perseguim, que és potenciar i vincular l'activitat esportiva i cultural al turisme, demostrant que la nostra ciutat és molt més que sol i platja, que pot ser un lloc idoni per a practicar esport i desenvolupar esdeveniments esportius de qualitat”. D'altra banda, ha destacat la importància de la pràctica ciclista a la Marina Alta, “un esport molt present a la nostra comarca, i que amb aquest esdeveniment li dona un fort protagonisme a Dénia, posant la ciutat en valor i impulsant-la”.

 

El regidor ha explicat que el trànsit del nucli urbà de Dénia, per on vaja el recorregut dels ciclistes, es tancarà a partir de les 12.15 hores, aproximadament. L'eixida de la ruta neutralitzada (no competitiva) està prevista a les 12.55 hores, i tindrà lloc al carrer de Bellavista, al costat de l'esplanada de Miguel Cervantes. L'itinerari seguirà pels carrers del Marqués de Campo, Diana, Patricio Ferrándiz, Castell d’Olimbroi, les avingudes Joan Fuster i Juan Chabás, la plaça de Jaume I, les avingudes del Montgó, d'Alacant i de València, el carrer Abu Zeyan, les avingudes de Castelló i d'Alcoi, la ronda de les Muralles, el carrer del Dr. Doctor Fleming, la plaça de Benidorm i l'avinguda del Consolat de la Mar, on ja s'abandonarà el nucli urbà. La previsió és que l'eixida de la ruta llançada, la vertadera carrera de la competició, es vaig efectuar a les 13.10 hores a l'altura de la zona de la platja de les Bassetes i que continue per la carretera de les Marines (CV730), en direcció a Oliva passant per els Poblets. La distància entre l'eixida neutralitzada i l'eixida llançada és de 7 quilòmetres.

 

Per part seua, l'edil de Protecció Ciutadana, Javier Scotto, ha ressaltat “el gran esforç i l'enorme complexitat en temes de seguretat que comporta un esdeveniment d'aquestes característiques”, ha demanat a la ciutadania que s'anticipe amb suficient antelació a l'esdeveniment en tots els desplaçaments que hagen de fer per la ciutat, i ha explicat quins carrers es tallaran amb motiu del pas de l'escamot de la Volta Ciclista. El dia 1 de setembre des de les 8.00 hores del matí estarà prohibit aparcar en la zona de l'eixida de la Volta: carrer de Bellavista, al costat de l'esplanada de Miguel Cervantes i el Raset, així com als carrers del recorregut que només compten amb un carril de circulació: c/ Patricio Ferrándiz, av. de Joan Fuster (primer tram fins a Pintor Llorenç), avinguda de Juan Chabás, avinguda de Castelló i ronda de les Muralles. El regidor ha puntualitzat que la retirada de vehicles es realitzarà el dia 1 de setembre perquè d'una altra manera no donaria temps. L'edil, a més, ha puntualitzat que s'han disposat tanques amb missatge escrit “Carretera tancada per prova esportiva el 02/09/2023” distribuïdes per les ctra. de les Marines, per a informar a tota/us la/us veïna/us de la zona des del passat 25 d'agost.

 

A més, el dia 1 de setembre a la vesprada, en de Bellavista i del Raset es tallarà un carril de circulació en cada sentit, quedant un carril per a la circulació en direcció a les Rotes i un carril en direcció a les Marines. El dia 2 de setembre des de les 7.00 hores es tallarà el trànsit per complet en la zona d'eixida (Bellavista i Raset). El trànsit es desviarà per la plaça de Benidorm i el carrer de Miguel Hernández i per Joan Fuster.

 

Quant als transports públics, Javier Scotto, ha assenyalat que el TRAM que arriba a les 12.42 hores a Dénia es veurà afectat per la Volta Ciclista. Està previst que en comptes d'arribar a l'estació de trens com és habitual, efectuarà l'última parada en el Bosc de Diana, lloc en el qual hauran de baixar i tots els passatgers del tren, i des d'ací el TRAM reiniciarà el seu recorregut de nou en direcció a Gata de Gorgos. A més, les línies d'autobús que passen per l'esplanada de Cervantes veuran alterat el seu recorregut i activitat en l'horari del pas dels ciclistes.

 

Reforços policials, voluntaris i recomanacions a la ciutadania

 

El regidor Javier Scotto ha dit que el 2 de setembre es reforçarà la seguretat de la ciutat. “Està previst que a més dels onze agents de servei ordinari, s'augmente aquest dia amb vint-i-cinc efectius, més tres oficials, un inspector, dos intendents, dues grues i la unitat de dron de vigilància que realitzarà vols de control durant el matí i sobretot durant l'esdeveniment. D'altra banda, Protecció Civil aportarà al voltant de vint voluntaris, més els efectius que aporte l'organització de la Volta.

 

Finalment, des de la Regidoria de Protecció Ciutadana, es recomana als ciutadans evitar l'ús del vehicle durant el matí de la Volta Ciclista, i en el cas en què s'haja d'usar el cotxe la recomanació és usar-lo amb la suficient antelació als horaris de corts de carrers e utilitzar els diferents estacionaments que hi ha als afores de la ciutat, respectar la senyalització i seguir les ordres dels agents de policia, així com les indicacions dels membres de Protecció Civil i voluntaris. Es demana prudència a l'hora de circular, perquè s'espera una presència massiva d'espectadors, i paciència perquè els talls de carrers tindran una duració del menor temps possible fins a la finalització de la prova, i als vianants es demana que tinguen especial atenció a l'hora de travessar carrers per les quals discórrega la carrera i compliment ordres de la Policia Local de Dénia, de Protecció Civil i dels voluntaris.

 

La Regidoria d'Esports ha demanat a més la col·laboració de voluntaris dels diferents clubs i entitats esportives i han agraït la seua contribució desinteressada i predisposició per a fer possible aquesta activitat. També han agraït la participació en aquest esdeveniment als diferents departaments consistorials implicats en la seua coordinació i efectivitat i a la Diputació d'Alacant.

 

Finalment, la Regidoria d'Esports, ha agraït de nou a l'artista denier Tardor per haver dissenyat i executat el grafiti situat en un dels murs del poliesportiu municipal de Dénia, qui ha il·lustrat la participació de Dénia en la Volta Ciclista a Espanya 2023. La imatge de grans dimensions (uns 120 metres quadrats, 10 metres d'alt per 12 d'ample), realitzada a l'estil grafiti amb aerosols, mescla elements propis de la mar i la naturalesa del parc natural amb la figura d'un ciclista i una jove, amb el Montgó i la mar Mediterrània de fons. Amb aquesta iniciativa, coordinada per l’Ajuntament de Dénia i la Diputació d'Alacant, es volia plasmar la participació del municipi com a inici d'etapa amb una acció artística que tinguera un gran impacte visual, immortalitzara la data, i a més donara vida i color a les instal·lacions esportives del municipi.

 

Recorregut de la huitena etapa de la Volta Ciclista a Espanya per la província d'Alacant

 

La huitena etapa de la Volta Ciclista consta de 165 quilòmetres i culminarà en un dels enclavaments més emblemàtics de la província d'Alacant, l'alt de Xorret de Catí, a Castalla, un exigent port de muntanya que s'ha convertit en un clàssic de la ronda espanyola per la bellesa del seu entorn i la duresa del seu ascens, amb rampes que superen el 20% de desnivell en alguns trams.

 

Altres municipis alacantins pels quals discorrerà la Volta, el pròxim 2 de setembre, són a més de Dénia, Els Poblets, Pego, Tollos, Fageca, Quatretondeta, Gorga, Benilloba, Benifallim, La Torre de les Maçanes, Ibi i Onil. La jornada inclou, també, tres ports de segona categoria -l'Alt de la Vall d'Ebo, el Port de Benifallim i la Carrasqueta- i un de tercera -Tollos-.

 

Tot això gràcies a l'esforç i la implicació en aquest projecte de tots i cadascun dels municipis pels quals discorrerà la carrera, especialment als de Dénia i Castalla, punt de partida i arribada d'aquest tram.

 

Per a ampliar la informació punxa en aquest enllaç

L’Ajuntament de Dénia explica l'inici de la huitena etapa de la Volta Ciclista a Espanya...
L’Ajuntament de Dénia explica l'inici de la huitena etapa de la Volta Ciclista a Espanya...
L’Ajuntament de Dénia explica l'inici de la huitena etapa de la Volta Ciclista a Espanya...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina