Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia aconsegueix el segon Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Comunitat Valenciana

Dénia ha aconseguit el segon premi en la categoria 1b (Premis SEMcv per a ajuntaments de 20.000 a 50.000 habitants) de la huitena edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible en la Comunitat Valenciana (SEMcv 2023)

 

pels projectes de les reurbanitzacions de la plaça Valgamedios, el carrer Major, el carrer del Pare Pere i la plaça del Tenor Cortis. Els premis reconeixen "la recuperació per a les persones d'un espai urbà de gran qualitat". El lliurament de premis serà dimecres que ve, 20 de setembre, a les 10.30 hores, en la Sala d'actes de la Ciutat administrativa 9 d’Octubre de València.

 

Els Premis SEMcv 2023 estan dirigits als ajuntaments, organitzacions, institucions, empreses, universitats, consorcis industrials (polígons, parcs empresarials, etc.), centres comercials, centres socials (poliesportius, biblioteques, etc.), associacions sense ànim de lucre i comunitats de veïns/es que hagen desenvolupat accions a favor de la mobilitat sostenible. També es convoca als estudiants universitaris/as que hagen desenvolupat treballs d'escola relacionats amb la mobilitat sostenible, a tots aquells que, en el seu àmbit d'activitat, hagen realitzat, o estiguen realitzant, alguna bona pràctica que promoga una mobilitat més sostenible en la Comunitat Valenciana.

 

En la categoria d'ajuntaments, en el cas de Dénia, s'ha valorat, entre altres, les mesures executades per l'Ajuntament que han millorat les condicions del caminar, implementant noves zones de conversió en zona de vianants retirant així definitivament el trànsit privat en les places Valgamedios, també coneguda com la plaça de l'Oest, i la plaça del Tenor Cortis, per a donar-li prioritat al vianant i “recuperar per a les persones aquest espai urbà de gran qualitat, espais perquè els deniers puguen socialitzar", ha indicat Maria Josep Ripoll, la regidora de Territori i Qualitat Urbana. En el cas del carrer Major, l'Ajuntament ha eliminat les places d'aparcament per a vehicles privats. Quant a la plaça de Valgamedios, el canvi ha sigut radical, passant de ser un espai molt xicotet, i envaït pel trànsit de cotxes, a una plaça per als vianants recuperada per a les persones, amb més mobiliari urbà, parc infantil i unes jardineres originals amb flors i plantes, fent de la nova plaça, una autèntica plaça, per a socialitzar, passejar i respirar aire una mica menys contaminat, i on les/els xiquetes/s ara poden jugar.

 

Peatonalització de Marqués de Campo

 

La ciutat de Dénia ja va rebre, en 2021, el tercer premi en la categoria de ciutats mitjanes, en la sisena edició dels Premis (SEMcv) per la conversió en zona de vianants del carrer del Marqués de Campo. El premi es va concedir per fer el pas per a "recuperar el carrer del Marqués de Campo per a les persones, amb el tancament al trànsit i l'eliminació de l'aparcament en superfície, propiciant guanyar definitivament un espai central de gran qualitat per als vianants ". La proposta va incidir en que s'havia recuperat per als vianants un espai del nucli històric i que se li havia donat un nou empenyiment a tota la zona comercial i hostalera, incentivant la trobada social i de passeig de moltes generacions de deniers i visitants. El COVID-19 i la urgència de guanyar espais amplis per a caminar i passejar van implicar el recolzament final per a convertir en zona de vianants Marqués de Campo.

Dénia aconsegueix el segon Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Comu...
Dénia aconsegueix el segon Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Comu...
Dénia aconsegueix el segon Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Comu...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina