Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Els pressupostos participatius de 2023 destinen 100.000 euros a executar propostes decidides pels consells de la Infància i del Major

La setena edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Dénia arriba amb una novetat destacada respecte d’anys anteriors i sorgida de la voluntat de reforçar els compromisos de Dénia com a Ciutat Amiga de la Infància (UNICEF) i com a membre de la Xarxa de Ciutats Amigables amb les persones majors (OMS). Els regidors de Participació Ciutadana, Pepe Doménech, i del Major, Marta Gascó, han explicat hui en roda de premsa els detalls d’esta nova convocatòria.

 

La novetat consisteix que l’ajuntament enguany destinarà una quarta part del total del pressupost municipal dedicat a pressupostos participatius a propostes plantejades per la població infantil, adolescent i les persones majors.

 

Així, dels 400.000 euros totals assignats als pressupostos participatius en 2023, 100.000 es dedicaran a l’execució de les actuacions que decidisca una comissió intergeneracional integrada per representants del Consell Local d’Infància i Adolescència, el Consell del Major i el Consell veïnal.

 

El pressupost restant s’emprarà, com fins ara, a realitzar accions proposades i votades per la ciutadania.

 

La població podrà presentar les seues propostes de millora per a qualsevol espai públic en què l’ajuntament tinga competències del 2 al 29 d’octubre. La presentació d’idees es pot fer a través de la web participadenia.es, en l’App Dénia, escrivint un correu a pciutadana@ayto-denia.es, durant les reunions de barri que se celebraran al mes d’octubre o acudint a l’Espai de Participació de les Portelles (c. del Pare Pere, 17).

 

Transcorreguda esta primera fase, personal tècnic de l’ajuntament estudiarà durant el mes de novembre la viabilitat de les propostes presentades i aquelles que siguen seleccionades es sotmetran al vot de la ciutadania entre l’1 i el 20 de desembre de 2023.

 

Reunions de barri

 

Un altre instrument de participació, “que gaudeix de una bona acceptació i que volem potenciar”, en paraules del regidor Pepe Doménech, són les reunions mensuals amb els regidors de barri. Les reunions es reprenen al mes d’octubre amb algunes novetats suggerides pels veïns i veïnes assistents.

 

Per exemple, en esta nova temporada no se celebraran reunions de dos barris junts com en edicions anteriors. L’hora dels encontres s’avança i serà a les 19 hores i, a més, s’estableix un orde del dia per a les reunions amb un primer apartat d’informació general sobre l’Ajuntament de Dénia, amb especial incidència en les convocatòries d’ajudes o processos participatius que hi haja oberts cada mes, un altre apartat per a parlar de les obres i actuacions en marxa a la ciutat i un punt final de preguntes i suggeriments dels assistents.

 

Així mateix, el regidor o regidora de cada barri farà una eixida pels carrers de la seua zona abans de la trobada de cada mes per veure in situ les necessitats i qüestions susceptibles de millora que després es tractaran en la reunió.

 

Els regidors de cada barri són:

 

Baix la Mar                             Marta Gascó

Montgó                                   Raúl García de la Reina

Rotes                                      Rafa Carrió

Port-Centre                            Javier Scotto

Saladar                                   Valen Alcalà

Darrere del Castell                 Mª José García

Roques                                   Paco Roselló

Les Marines                           Sandra Gertrúdix

París-Camp Roig                   Pepe Doménech

Faroleta-Diana                       Melani Ivars

Oest-Campaments                Mª Josep Ripoll

 

Els llocs de reunió es mantenen i són la Casa de Cultura, l’Espai de Participació de Portelles, el Centre Social i les instal·lacions de Joventut en la ronda de les Muralles, 42.

 

 

Nou mecanisme de participació per a les persones majors

 

En la línia esmentada abans de realitzar accions emmarcades en el compromís de Dénia com a membre de Xarxa de Ciutats Amigables amb les persones majors (OMS), la regidora del Major, Marta Gascó, ha anunciat hui un nou mecanisme de participació amb el qual “volem donar més veu a les persones majors de la ciutat, fomentar el diàleg i promoure la seua participació activa”.

 

Així, amb un funcionament semblant al de les reunions de barri, la Regidoria del Major va a posar en marxa, a partir del mes d’octubre, una reunió mensual amb les persones majors, que se celebrarà en horari de matí al Centre Social.

 

La reunió es desenvoluparà seguint un orde del dia que inclourà informació als assistents sobre ajudes, convocatòries, obres i altres temes que afecten directament a la població de la tercera edat.

 

 

 

 

 

 

Els pressupostos participatius de 2023 destinen 100.000 euros a executar propostes decidides...
Els pressupostos participatius de 2023 destinen 100.000 euros a executar propostes decidides...
Els pressupostos participatius de 2023 destinen 100.000 euros a executar propostes decidides...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina