Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Els col·legis Vessanes, Llebeig i Cervantes aconsegueixen un estalvi econòmic de 4.283 euros amb la seua adhesió al “Pla Energètic Escolar” durant el curs 2022/2023

Durant el curs escolar 2022/2023, els centres públics Les Vessanes, Llebeig i Cervantes han aconseguit un estalvi econòmic de 4.283 euros gràcies a la seua participació en el projecte ‘Pla Energètic Escolar 50/50’, la finalitat del qual és la reducció dels consums energètics en instal·lacions escolars públiques a través d'una participació col·lectiva.

 

Els objectius bàsics del projecte són augmentar la informació i formació sobre el tema de l'energia i l'ús responsable de l'energia; fomentar un canvi d'hàbits en tota la comunitat educativa; aconseguir una major participació en la presa de decisions respecte a l'energia; disminuir el consum d'energia en les instal·lacions i obtindre recursos econòmics per a poder invertir en el centre.

 

Aquests recursos econòmics procedeixen del compromís de les administracions locals adherides al pla de reembossar el 50% de l'estalvi energètic aconseguit durant el curs a cada centre participant. L'Ajuntament de Dénia, des de la posada en marxa del Pla a la ciutat el curs 2021/2022 i per a fomentar la participació dels col·legis públics en la iniciativa, es va comprometre a reintegrar el 100% d'eixe estalvi energètic aconseguit. Uns recursos econòmics que cada centre inverteix lliurement de nou en el col·legi de la forma que estima oportuna.

 

Durant el curs 2022/2023, el col·legi Les Vessanes va obtindre un estalvi econòmic de 1.115 euros, que el centre ha reinvertit en bancs i taules de pícnic per al pati. Llebeig ha aconseguit un estalvi de 2.232 euros que ha destinat al canvi de la il·luminació de les aules a tecnologia LED. Finalment, el col·legi Cervantes ha optat per la compra de ventiladors per a les seues instal·lacions amb els 936 euros d'estalvi econòmic obtinguts el passat curs.

 

Els tres centres continuaran la seua participació en el Pla Energètic Escolar aquest curs.Els col·legis Vessanes, Llebeig i Cervantes aconsegueixen un estalvi econòmic de 4.283 e...


Els col·legis Vessanes, Llebeig i Cervantes aconsegueixen un estalvi econòmic de 4.283 e...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina