Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El programa ‘Impuls a la Dansa’ expandeix el coneixement i reconeixement de la dansa a Dénia

La companyia Over&Out ha sigut seleccionada per a participar en una estada de mediació amb un grup d’alumnat procedent de les diferents escoles de dansa del municipi

Dénia s'ha adherit enguany al programa ‘Impuls a la Dansa’, una iniciativa posada en marxa pel festival Dansa València que té com a objectiu el suport als llenguatges del moviment durant tot l'any . El projecte, desenvolupat en complicitat amb el Circuit Cultural Valencià (CCV), té com a finalitat principal brindar oportunitats i recursos a ballarins i coreògrafs locals, així com promoure l'accés a la dansa de tota la ciutadania.

‘Impuls a la Dansa’ consta de dues línies de treball: la formació d'un col·lectiu de programadors i programadores d'espais escènics municipals i les estades i mediacions remunerades d'artistes i companyies valencianes seleccionades per convocatòria pública. El programa promou tres tipus d'estades: tècniques, de creació i de mediació.

 

Investigació coreogràfica

 

En el cas de Dénia, la companyia alacantina Over&Out treballarà amb un grup d'estudiants de dansa conformat per alumnat de les diferents escoles i acadèmies de la ciutat per a afavorir la interrelació entre estudiantat i professorat en actiu.

L’activitat de mediació a Dénia va començar ahir, 18 d’octubre, a les instal·lacions d’Artístics, amb la participació d’alumnat de les escoles de dansa Babylon, Cuqui Ivars, Pas de Quatre, Miguel Ángel Bolo i Patricia Sentí.

La investigació coreogràfica amb l'alumnat participant a través de pautes de moviment i dramatúrgia, desenvolupament de composició grupal i altres de les tècniques de la companyia seran els eixos per a potenciar les diferents habilitats de les ballarines en aquesta experiència d'acostament al prisma professional.

La proposta compta amb la participació de Carlos Peñalver, ballarí professional, nominat enguany a la categoria de  millor ballarí dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes, i Elvira G. Navas.

Enguany, a més de Dénia també participen en ‘Impulsa Dansa’ les localitats d'Elx, Villena, El Puig de Santa Maria, Aldaia, Aielo de Malferit, Silla, Almassora i Borriana, així com la Universitat Jaume I de Castelló.


Quant a la segona línia de treball del programa ‘Impulsa Dansa’, la formació d'un col·lectiu de programadors i programadores d'espais escènics municipals, està previst que en les jornades disseminades al llarg de l'any, els programadors municipals visiten dos centres de referència, l’Espai LaGranja de València i el CCCE L'Escorxador d'Elx, i MIAU - Fanzara, entés com a projecte alternatiu de la província de Castelló.

Així mateix, es coneixerà en profunditat el funcionament del mercat escènic balear, Fira B!

La idea en aquestes sessions de formació és acostar els programadors i programadores a la realitat de la creació coreogràfica que es duu a terme dins i fora del nostre territori i proporcionar-los coneixements perquè acullen estos creadors locals als seus municipis.

 

 

El programa ‘Impuls a la Dansa’ expandeix el coneixement i reconeixement de la dansa a Dénia
El programa ‘Impuls a la Dansa’ expandeix el coneixement i reconeixement de la dansa a Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina