Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia participa en la primera trobada de les Ciutats Creatives UNESCO d'Espanya i Portugal

Cita en Valladolid, Ciutat del Cinema  

Les Ciutats Creatives UNESCO d'Espanya han reforçat els seus compromisos de cooperació i s'han reunit per primera vegada amb les seues veïnes de Portugal. La V Trobada de les Ciutats Creatives espanyoles s'ha celebrat a Valladolid, Ciutat del Cinema, coincidint amb el seu gran referent cultural, la Setmana Internacional del Cinema (SEMINCI). La ciutat amfitriona ha formalitzat el seu ingrés en l'Associació Espanyola de Ciutats Creatives constituïda a Dénia l'any passat.

 

La representació de Dénia, Ciutat de la Gastronomia, va estar composta per l'alcalde, Vicent Grimalt, el regidor de Cultura i Relacions Internacionals, Raúl García de la Reina, i el director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades. A la trobada van assistir delegacions de les altres nou ciutats espanyoles: Burgos (Gastronomia), Sevilla i Llíria (Música), Bilbao (Disseny), Terrassa i Valladolid (Cinema), Manises (Artesania), Barcelona i Granada (Literatura). L'alcalde de Valladolid, Julio Carnero, va rebre als representants institucionals i tècnics de les diferents ciutats. L'alcalde de Dénia li va obsequiar amb un exemplar del Vademecum de la cuina de la Marina Alta.

 

La reunió de Valladolid es va iniciar el dilluns amb l'assistència conjunta dels representants de les deu ciutats a l'assemblea general mundial de les Ciutats Creatives de la UNESCO, que es va celebrar en línia després de suspendre's la cimera d'Istanbul prevista per a el mes de setembre passat.

 

La cita es va aprofitar per a donar entrada a Valladolid com a membre de ple dret de l'Associació Espanyola de Ciutats Creatives UNESCO. L'associació, que pretén coordinar accions i interessos comuns, tenia plenament integrades les ciutats de Granada, Burgos, Llíria, Manises i Dénia. En les pròximes setmanes finalitzarà el seu procés administratiu d'adhesió la ciutat de Terrassa.

 

La I Trobada Ibèrica de Ciutats Creatives UNESCO va reunir per primera vegada les ciutats dels diferents àmbits de la xarxa existents actualment a Espanya i Portugal. Les delegacions d'una vintena d'ajuntaments dels dos països van intercanviar informació i van iniciar contactes per a fer més intensa la col·laboració entre les seues ciutats. Portugal només té una ciutat en el camp de la Gastronomia, Santa Maria a Feira, amb la qual Dénia ja havia tingut contactes prèviament.

 

La reunió de Valladolid es va tancar amb una Gal·la UNESCO inclosa en la programació oficial de la 68 SEMINCI, celebrada en el Teatre Zorrilla, seu del prestigiós festival de cinema, i en la qual es van estrenar els dos primers capítols de la sèrie “Memento Mori”, interpretada per Yon González, Francisco Ortiz i Juan Echanove.

Trobada de Ciutats Creatives d'Espanya i Portugal
Recepció amb l'alcalde de Valladolid, Julio Carnero
Reunió de l'Associació Espanyola de Ciutats Creatives UNESCO

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina