Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Constitució del nou Consell Local d’Infància i Adolescència

El Consell Local d’Infància i Adolescència (CLIA) del període 2023/2024 es va constituir ahir a la vesprada en un acte celebrat a la Sala de Plens de l’ajuntament de Dénia. L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la regidora de Benestar Social, Melani Ivars, van obrir l’acte amb unes paraules de benvinguda als membres del Consell en les quals van destacar la importància de la seua tasca com a representants de la infància i l’adolescència en el municipi. Entre els seus quefers, la regidora Melani Ivars va destacar “donar la vostra opinió i aportar a Dénia les vostres idees per a fer-la una ciutat més amable per a la infància”.

 

Acompanyats pels consellers i conselleres de més antiguitat, els nous membres del CLIA van rebre el seu diploma de nomenament de mans de l’alcalde, la regidora de Benestar Social i els regidors Maria Josep Ripoll, Mario Vidal i Marian Moltó, presents també en l’acte.

 

Per continuar, es va realitzar una dinàmica de presentació de cada un dels consellers i conselleres, seguida d’una altra sobre els drets de la infància en què es va requerir als membres del CLIA que feren una posada en comú sobre quines són les seues vertaderes necessitats i que després ampliaren les respostes plantejant-se quines són les necessitats universals de la infància. Aigua i menjar, higiene, un entorn saludable, seguretat, educació, amistat, comunicació o ajuda són algunes d’eixes necessitats apuntades pel Consell i que es correlacionen amb els cinc grans blocs de drets de la infància d’UNICEF.

 

Millores als parcs

 

Seguidament, la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, es va dirigir als assistents per a proposar-los fer una pròxima reunió en la qual els plantejarà les propostes per a millorar els parcs infantils del parc Chabás i del Centre de Salut i els va sol·licitar ajuda per a dissenyar-les. Un altre dels temes que es tractaran en este encontre és el projecte, sorgit de la participació ciutadana, d’instal·lar fonts d’aigua en els parcs de la ciutat. Ripoll va demanar al Consell quines són les seues preferències en l’orde d’instal·lació de les fonts, determinant-se els tres parcs preferents: el de la plaça de Jaume I, el de la plaça de l’Arxiduc Carles i el parc contigu a la pista de patí.

 

En este punt, l’alcalde va afegir que és important tenir en compte que siguen prioritaris aquells parcs que no tinguen una altra alternativa pròxima d’aigua i va assenyalar que està treballant-se en la creació d’una xarxa de comerços i establiments d’hostaleria “amics de la infància” on els xiquets, xiquetes i adolescents tinguen a l’abast aigua, accés al lavabo, refugi i la possibilitat de fer una telefonada a la família en cas de necessitar-ho.

 

També es va informar els consellers i conselleres que enguany, per primera vegada, es destinarà una quarta part dels pressupostos participatius, l’import total dels quals és de 400.000 euros, a executar una acció decidida conjuntament pel CLIA i les persones majors.

 

Dia de la Infància

 

La regidora de Benestar Social va presentar als consellers i conselleres la programació organitzada amb motiu del Dia Internacional dels Drets de la Infància, que a Dénia se celebrarà el dissabte 18 de novembre, d’11 a 21 hores, en el parc Chabás.

 

El programa, en el qual participen diferents regidories i àrees de l’Ajuntament de Dénia, reflecteix la visió transversal dels drets de la infància amb què es treballa des del Consistori. Hi col·laboren, a més, associacions i entitats locals i comarcals com l’associació XÀRCIA-Fent Sinergia, Creu Roja, ADAHMA, Cerebrum, ADAMA, Dianium Dansa, Canyabadà i AEHTMA.

 

 

Tallers artístics; intergeneracionals de boixets i taitxí txikung impartits per persones majors, de cuina saludable, pintacares, globoflèxia, jocs de taula, de rol i d’habilitats i orientació; danses i dolçaina i una batucada inclusiva són algunes de les propostes per a la jornada. A més, hi haurà un escenari obert per a acollir l’expressió artística de qualsevol participant qui hi vulga. Al matí acollirà actuacions de participants de 5 a 10 anys i per la vesprada podran actuar adolescents d’11 a 17 anys.

 

La celebració del Dia de la Infància es trasllada a Jesús Pobre i la Xara el diumenge 19 de novembre, amb activitats de matí al riurau de Jesús Pobre (esmorzar saludable, rocòdrom i tirolina) i a la vesprada al pinaret de la Xara (jocs vintage).

 

 

 

Constitució del nou Consell Local d’Infància i Adolescència
Constitució del nou Consell Local d’Infància i Adolescència
Constitució del nou Consell Local d’Infància i Adolescència

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina