Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Escolars de Dénia visiten el Mercat de carrer La Via per a conéixer els productes de proximitat i participar en un taller de coques

La regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Dénia ha organitzat una nova activitat en el marc del programa d'Educació Ambiental per a conscienciar a l'alumnat sobre la importància i els beneficis de consumir productes frescos de proximitat per a així aconseguir un estil de vida més saludable i un menor impacte ambiental.

Divendres passat 17 de novembre, un grup de cinquanta alumnes i alumnes de primària del col·legi Pou de la Muntanya, van visitar el mercat de fruites i verdures del carrer La Via, on van assistir a un taller demostratiu de la preparació de les tradicionals coques de la Marina Alta, impartit en el lloc de l'obrador Pili i María, de la Vall d´Ebo. En el taller, es va poder veure l'elaboració de la massa de les coques, i practicar després en la preparació, veient exemples de diferents productes a partir de la base de coques, amb verdures, formatge, pernil, tonyina o herbes de camp. Les i els estudiants van poder gaudir a posteriori d'una degustació de coques dolces i salades.

 

Posteriorment els alumnes, acompanyats dels professors van poder comprar lliurement productes de proximitat en els diferents llocs de fruita i verdura que hi ha en el mercat. Els venedors van rebre i van atendre de grat les xicotetes i als xicotets, i els van ajudar amb les seues compres. L'alumnat va aprendre el que implica el maneig dels diners, el canvi, i també a posar en valor els productes frescos i de proximitat.

 

Per a Sandra Gertrúdix, regidora de Transició Ecològica, “esta activitat va resultar molt satisfactòria, respecte a l'objectiu de conscienciar als més joves sobre la importància de portar una alimentació saludable. Amb tallers com este, volem conscienciar a l'alumnat de Dénia sobre la transcendència mediambiental de comprar i consumir productes de proximitat, que estan cultivats en el nostre entorn més pròxim, recolzant així econòmicament als productors locals”.

 

La regidoria de Medi Ambient ha organitzat altres jornades per a l'alumnat de primària de diversos col·legis de Dénia. El divendres 24 de novembre participaran alumnes de 4t del col·legi Pou de la Muntanya. El col·legi Raquel Payá el farà l'1 de desembre i el col·legi Llebeig realitzarà la visita el 22 de desembre. Per a l'any que ve, s'han organitzat les visites del col·legi Maristes, el 24 de maig i del col·legi Cervantes, el 31 de maig.

 

Escolars de Dénia visiten el Mercat de carrer La Via per a conéixer els productes de proximi...
Escolars de Dénia visiten el Mercat de carrer La Via per a conéixer els productes de proximi...
Escolars de Dénia visiten el Mercat de carrer La Via per a conéixer els productes de proximi...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina