Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Més arbres als carrers, una millor mobilitat en l’entorn del col·legi Montgó i enllumenat intel·ligent en els passos de vianants són les propostes ciutadanes que s’executaran amb els pressupostos participatius de 2023

La fase de votació de la 7a edició dels pressupostos participatius va finalitzar el 20 de desembre amb la participació de 839 persones. S’hi presentaven a votació 16 iniciatives ciutadanes, de les quals l’Ajuntament de Dénia executarà les tres que han obtingut un nombre més gran de vots, després que els serveis tècnics n’hagen valorat la viabilitat.

 

Les propostes que es materialitzaran amb els 300.000 euros que l’ajuntament destina als projectes votats per la ciutadania dins dels pressupostos participatius de 2023 són:

 

  • Plantacions d’arbrat  en diferents carrers de Dénia amb l'objectiu principal d'augmentar l'ombra i millorar el benestar climàtic (464 vots)
  • Ampliació de la vorera, plantació d’arbrat i accessos per a vianants i cicles en l'entorn del col·legi Montgó, per a millorar la mobilitat, la seguretat i el confort climàtic (428 vots)
  • Enllumenat intel·ligent en passos de vianants que detecta a les persones activant llums d’avís als vehicles (403 vots).

 

 

Els altres 100.000 euros que conformen la partida total dels pressupostos participatius de 2023 es destinaran a dos accions decidides pels consells del Major, el de Participació Veïnal i el Consell Local d'Infància i Adolescència (CLIA).

 

D’una banda, l’adequació de voreres per a la gent major en els vials que es consensuen amb el Consell del Major i, en segon lloc, la instal·lació d’elements de joc al costat de les tirolines del Bosc de Diana, la tipologia dels quals s’acordarà amb el CLIA.

 

Per al regidor de Participació Ciutadana, Pepe Doménech, és important destacar la implicació de la gent gran i els xiquets, xiquetes i adolescents en esta iniciativa participativa. Doménech ha recordat que les accions seleccionades pels consells del Major, de Participació Ciutadana i el CLIA “provenen de les més de 250 propostes recollides entre la gent major (Aules Tercera Edat i Llar de Jubilats) i dels tallers realitzats amb l’alumnat de 5é de primària”.

 

 


Més arbres als carrers, una millor mobilitat en l’entorn del col·legi Montgó i enllumenat ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina