Durant la inauguració, el cuiner Miquel Ruiz va oferir una demostració culinària que fusionava l’art ceràmic i gastronòmic
L'exposició ‘Plats de Manises’ es pot visitar al Centre d'Art l'Estació de Dénia del 19 de gener al 25 de febrer de 2024. La mostra brinda una oportunitat per a submergir-se en el patrimoni ceràmic i culinari de Manises, Ciutat Creativa de l’Artesania i les Arts Populars des de novembre de 2021, a través de peces elaborades per diversos artesans i tallers de la localitat valenciana: Aliar-te Ceràmica, Arturo Mora, Ceràmiques Chenoll, Ceràmiques Palanca, Plat i Bol, Pepe Royo, Domanises, Drac Ceràmic, Gresnaler, la Botiga de Gema, José Gimeno, Rafael Mora i Art TVS.
En la mostra hi ha també una representació de ceràmica artesanal de la Marina Alta, amb obra de Cristina Pedrós, Magari Things i Joan Esquerdo.
L'exposició es va inaugurar divendres passat amb l'assistència de l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, l'alcalde de Manises, Javier Mansilla, autoritats d'ambdós poblacions i públic nombrós. L'acte va estar conduït pel periodista i escriptor denier Toni Reig.
En la inauguració de la mostra, el cuiner Miquel Ruiz, gerent del restaurant El Baret de Miquel a Dénia, va oferir un showcooking en el qual va compartir amb el públic la seua experiència i coneixement sobre la relació entre la ceràmica i la gastronomia.