Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia dona suport a les reivindicacions de la plantilla de Bimbo

L'equip de govern del Ajuntament de Dénia presentarà en el ple del dijous 25 de gener, una moció per a mostrar el seu suport a les reivindicacions dels treballadors de la planta de Bimbo al Verger, a les accions del Comité d'Empresa i la secció sindical de CCOO a causa de les repercussions econòmiques que causarà el tancament de la factoria de la Marina Alta. Este acord serà traslladat al Comité d'Empresa i als responsables de la factoria.

La famosa fàbrica de Bimbo situada actualment al Verger, és història en la indústria alimentària de la Marina Alta. Va nàixer en el seu moment a Dénia com Madalenas Ortiz, i després de més de cinquanta anys d'activitat a la comarca, tanca la seua activitat permanentment. Així li ho va comunicar, al desembre, la direcció del grup als representants dels treballadors de la planta, segons va informar el sindicat Comissions Obreres (CC OO).

Després de la comunicació del tancament per part de Bimbo, els representants dels treballadors disposaven de trenta dies per a negociar i buscar la millor solució possible per a la plantilla. Com les solucions aportades per l'empresa, amb remuneracions irrisòries o trasllats impossibles a altres fàbriques, han sigut totalment insatisfactòries, segons han declarat els empleats afectats, la plantilla va donar el vistiplau al comité d'empresa per a prendre totes les mesures de pressió possibles per a evitar el tancament de la fàbrica, incloent-hi la convocatòria de vaga i mobilitzacions

La dura mesura del tancament de la fàbrica de Bimbo, tindrà una enorme repercussió econòmica i social a la Marina Alta. Tant des del punt de vista de l'impacte que tindrà en termes laborals al Verger i les poblacions pròximes, entre les quals està Dénia, d'on són molts dels treballadors i treballadores; com des del punt de vista social i històric, ja que esta factoria és història viva de la indústria alimentària de la Marina Alta, una de les principals durant anys, i especialment per a Dénia. L'extensa història d'esta fàbrica, la mítica Madalenas Ortiz, abans de la seua venda en Bimbo, és la història d'un altre d'estos grans emprenedors de la comarca, el denier José Ortiz Savall, que durant dècades va contribuir a la prosperitat econòmica de la ciutat, arribant a donar treball a un miler de treballadores i treballadors.

La planta de Bimbo del Verger, en la qual treballen hui dia quasi un centenar de persones, que ara es veuen abocades a perdre els seus llocs de treball per una decisió empresarial, que com la mateixa companyia ha afirmat, no respon a pèrdues econòmiques, sinó a una simple reestructuració, no té en compte el vessant humà i les diferents situacions particulars de les persones que han dedicat molts anys a esta fàbrica.

Davant esta notícia, i després de les converses mantingudes amb els representants del Comité d'Empresa, que prompte es reuniran amb l'equip de govern per a exposar amb més detalle les seues problemàtiques, l'equip del govern municipal considera que el tancament de la fàbrica és una garrotada per al teixit productiu comarcal, que comportarà un sever impacte sobre l'ocupació a nivell local i comarcal, i que com a Ajuntament de la capital de la Marina ha de pronunciar-se al respecte i manifestar el seu suport a les treballadores i els treballadores afectada/us.

Dénia dona suport a les reivindicacions de la plantilla de Bimbo

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina