Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia celebra el Dia de l’Arbre a la Comunitat Valenciana amb plantacions als col·legis i en la zona verda municipal de l’assagador de la Marjal

L’Ajuntament de Dénia, a través de la Regidoria de Transició Ecològica, se suma a la celebració del Dia de l’Arbre a la Comunitat Valenciana, que es commemora el 31 de gener, promovent la plantació d’espècies en espais públics i en centres escolars.

A través del programa d’educació ambiental “Horts a l’escola”, ha repartit a tots els col·legis de Dénia, la Xara i Jesús Pobre un taronger de la varietat navelina perquè el plante l’alumnat i així promoure i recordar la importància de l’arbrat, que cal respectar i cuidar.

I amb la col·laboració de Parcs i Jardins, s’ha organitzat també per al dimecres 31 de gener la plantació de cinc exemplars de troana (Ligustrum lucidum) a la zona verda municipal de l’assagador de la Marjal. Hi col·laboraran en esta activitat els usuaris del Centre Ocupacional de la Xara i alumnat del grau bàsic formatiu d’agrojardineria de l’IES Sorts de la Mar.

La plantació i cura de l’arbrat en els espais públics de la ciutat és una tasca que l’ajuntament du a terme durant tot l’any. Segons dades de l’àrea de Parcs i Jardins, anualment se’n planten una mitjana de 120 exemplars en zones públiques.

Un altre exemple recent és la plantació d’espècies autòctones en una parcel·la municipal de 7.500 metres quadrats situada en la zona de les Deveses, gràcies al conveni subscrit per l’Ajuntament de Dénia i Bosquia Nature per a col·laborar en la conservació i restauració del bosc autòcton mediterrani. Així, el 20 de gener passat s’hi va realitzar la plantació d’alzines, carrasques, garrofers, llentiscles, aladerns i oliveres. Esta iniciativa de cooperació amb Bosquia, sense cost per al consistori, s'hi estendrà durant dos anys per a actuar en diferents parcel·les.

Plantació al col·legi Llebeig
Dénia celebra el Dia de l’Arbre a la Comunitat Valenciana amb plantacions als col·legis i en...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina