Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia mostra la seua gastronomia de la mà de Saborea Espanya en el congrés Madrid Fusió

La ciutat de Dénia està participant hui, dilluns 29 de gener en el congrés global de gastronomia Madrid Fusió de la mà de Saborea Espanya, club de producte del turisme gastronòmic del qual és membre. La 22a edició del certamen gastronòmic se celebrarà des de hui fins al dimecres 31 de gener en la seu d'IFEMA, a Madrid.

A les 12.30 hores han començat els tallers experiencials de postres elaborades amb productes de proximitat de la Marina Alta, impartits per Darwin José Allauca, cuiner del restaurant Venda de Posa & El Carreter. Cada taller té una capacitat per a 10 persones com a màxim, i dura 30 minuts i tenen lloc a l'Aula Gastronòmica de l'espai Assaborix Espanya, on els participants estan preparant directament les seues propostes de postres.

Entre les 13.45 hores i les 15.15 hores, està tenint lloc el “Esdeveniment Vip”, en l'escenari polivalent, en el qual s'ha preparat un menú gastronòmic elaborat conjuntament per tots els destins Assaborix per a prescriptors de l'àmbit gastronòmic convidats a l'esdeveniment. Les postres ‘Perfectes de Torró amb gelat d'ametla i tocs de llima’ ha estat a càrrec de Federico Guajardo, cuiner també del restaurant Venda de Posa & El Carreter.

 

Durant la jornada, el cap de cuina, Federico Guajardo, del restaurant Venda de Posa & El Carreter, acompanyat dels cuiners Darwin José Allauca i Santiago Logacho els xefs, han anat elaborant diverses propostes gastronòmiques que s'han pogut degustadar en l'estand de Dénia durant la Ruta de la Tapa que organitza Assaborix en el congrés, així com la resta de dies del certamen. Els representants de Dénia han preparat unes coques salades i dolces i dues tapes innovadores com han sigut la tosta renyada amb esponja de tomaca, el gel d'encisam amb polp sec i capellà.

 

A la vesprada, a les 18.00 hores, tindrà lloc un taller/cata “Varietat regna de blancs: Moscatell”, impartit per Ángela Sendra, enòloga del celler Els Freses. Cada taller té una capacitat per a 10 persones com a màxim, i dura 30 minuts i tenen lloc a l'Aula del Vi.

 

L'alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimalt, està assistint a este esdeveniment gastronòmic internacional i serà present en diferents actes institucionals que tindran lloc durant el certamen. La delegació de Dénia es completarà amb personal tècnic de Turisme Dénia i la gerent d'AEHTMA, Reme Cerdà, que atendran l'estand del destí. Grimalt ha estat acompanyat hui per Cristina Moreno, la secretaria autonòmica de turisme.

Dénia mostra la seua gastronomia de la mà de Saborea Espanya en el congrés Madrid Fusió
Dénia mostra la seua gastronomia de la mà de Saborea Espanya en el congrés Madrid Fusió
Dénia mostra la seua gastronomia de la mà de Saborea Espanya en el congrés Madrid Fusió

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina